Újra megrongálták a DLSZ Arénát

spigott - 2023. január 2. 11:33

Nem először jártak vandálok a Lorántffy iskola melletti műfüves focipályán, melyet az új év első napján rongáltak meg jelentősen, a DLSZ vezetői és a kispályás labdarúgás helyi szerelmeseinek legnagyobb bánatára.

Nem kezdődött szépen a 2023-as esztendő a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a helyi kispályás labdarúgás szerelmesei számára, ugyanis ismét vandálok jártak a DLSZ Arénában. Sajnos már nem először fordul elő, hogy valaki, valakik úgy érzik, a Lorántffy iskola melletti műfüves pályán kell erőt fitogtatniuk. 2022 nyarán a bejárati lakatott leverve jutottak be a pályára, ahol letörték a székeket, kidobták az egyik reflektort, feldöntötték a mobil wc-t, míg most január 1-jén a pálya melletti székek látták kárát a vandál cselekedetnek.

– Nem értem, tényleg nem, nagyon sokat dolgozunk azért, hogy sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a város lakói, a kispályás labdarúgás szerelmesei számára, erre ismét ez történt - fogalmazott megkeresésünkre Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára.

Képek forrása: DLSZ

– Sajnálom, hogy így kezdődik a 2023-as évünk, felfoghatatlan, hogy emberek szándékosan tönkretesznek valamit, ami egy értéke lehetne a városnak, a városi sportolóknak. Katasztrofálisan nézett ki az Aréna, tele volt szeméttel a pálya, a lecsavarozott székeket feltépték a helyükről, szörnyű, tényleg nehezen találom a szavakat. A pályát a szövetségünk tartja karban, s bizony nagy erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ezeket meg tudjuk valósítani, s minden ilyen eset után olyan forrásokat kell felhasználnunk, amit eredetileg nem erre szántunk volna, s első blikkre úgy gondoljuk, hogy körülbelül 100-150 ezer forintos kárt okoztak a pályán. Nem tudjuk, ki, vagy kik lehetnek, többen ajánlották már, hogy tegyünk fel kamerákat, ám ez anyagilag is rendkívül megterhelő lenne számunkra, arról nem is beszélve, hogy a jogi hátterét is rendkívül nehéz biztosítani. Egyelőre annyit tudunk tenni, hogy megtesszük a feljelentést ismeretlen tettes ellen, illetve megpróbáljuk felhívni a figyelmet a sajtón keresztül erre a problémára, hátha ezzel tudjuk jobb belátásra bírni azt, vagy azokat, akik elkövették ezt a barbár tettet.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.