Végül biztos hazai siker

spigott - 2023. január 27. 17:30

Két harmadig egálra állt, ám a harmadikban négy gólt szerzett, így magabiztos győzelmet aratott a Dél-Budai Hockey Club elleni mérkőzésen a Worm Angels jégkorong csapata.

Kép: Worm Angels archív

A DAB-ASP ezúttal szabadnapos volt, a Worm Angels jégkorongozói azonban pályára léptek az Andersen Liga alapszakaszának hétközi fordulójában, szerdán este fél kilenctől. A dunaújvárosiak a tabella hatodik helyéről várták a velük azonos pontszámmal álló Dél-Budai Hockey Club elleni hazai találkozót, természetesen a győzelem reményében. Az oda-vissza játékot hozó első harmad derekán a vendégek szerezték meg a vezetést, s ugyan a lehetőségek megvoltak a Worm Angels gárdája előtt is, ezekkel igen sokáig nem tudtak élni hokisaink.

Egészen a 33. percig, mikor Hüffner Adrián találatával végre sikerült kiegyenlíteni, ám ennél tovább nem jutottak a felek a második felvonásban, így a záró harmadnak 1-1-es állással vágtak neki a csapatok. Az utolsó húsz percből mindössze harminc másodperc telt el, mikor Németh Péter már a mieinket juttatta vezetéshez, s mivel az Angels hokisai egyre komolyabb fölénybe kerültek a fáradni látszó vendégekkel szemben, Dobos Tamásnak időt is kellett kérnie a 49. percben.

A rövid pauza nem zökkentette ki Borbásékat, akik tovább támadtak, s Németh második találatával megduplázták előnyüket, majd mikor az 53. percben Gebei Gergely is bevette a Farkasok ketrecét, eldőlt a mérkőzés (4-1). Együttesünk a biztos vezetés ellenére sem vett vissza a tempóból, s Papp Csaba utolsó másodpercekben szerzett góljával alakította ki az 5-1-es hazai sikert jelentő végeredményt, amivel feljött a tabella negyedik helyére.

Worm Angels - Dél-Budai Hockey Club 5-1 (0-1, 1-0, 4-0)
Gólszerzőink: Németh P. 2, Hüffner, Gebei G., Papp Cs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.