Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Az Almasi Music története a kezdetektől napjainkig

Öcaline - 2023. február 24. 17:30

A mesemondó szerepében Almási Endre, a zenekar névadó-gitárosa, sok szeretettel, és persze csak vidáman! Vendégposzt, vékony szidollal. A "kint a padon anyázni" fordulatot is benne hagytam, vigyázat!

Endre 2013-ban otthagyta az utolsó zenekarát is, szinte felüdült az érzéstől. Sosem hitte volna, hogy zenekarosdi nélkül is jól érzi majd magát. Ahogy teltek az évek, néha körbenézett a facebookon, hogy na, mégis mi van a zenészhaverokkal, de máskülönben csak otthon gitározgatott. 

Majd demózgatott, majd kicsit később ezeket a demókat elkezdte feltölteni egy nemzetközi oldalra kíváncsiságból. 

Nagy meglepetésére azonnal rárepültek angol, de leginkább amerikai szövegírók/énekesek. (A demók csupán zenei alapok voltak). Dicsérték, biztatták, de ami a legfontosabb volt Endre számára: magas zenei kultúrával rendelkező országokból kapott pozitív és megerősítő visszajelzéseket folyamatosan. Ezek kicsit kezdték visszahozni a hitét a zenéléshez. El is döntötte, hogy nyugger korára összekalapál egy zenekart, kizárólag barátokból, és vénségükre mennyivel jobb lesz majd ez, mint kint a padon anyázni másokat és az életet. A tervbe aztán egy még nagyobb, sötétebb terv belerondított, vagy csak belekavart? Jött a Covid, és a körülötte lévő hihetetlen történések. Endre rájött, hogy a "tervezgetünk, de várjuk a megfelelő pillanatot" típusú hozzáállás nem vezet sehova. Egy út van, ez pedig a cselekvés útja. 
Így Endre összeszedte minden bátorságát és felhívta Pistabácsit (Szekeres István) és PolbeatCsít (Farkas Csaba), két régi fegyvertársát (Lolly Pop, Stereomilk) és barátját, hogy lenne-e, és ha igen, volna-e mellé kedvük is. Volt. Miután röpke fél év alatt kiderítették, hogy ok, fog ez működni, és Endre is kezdett újra megtanulni gitározni, szembesültek azzal, hogy énekes is kell a csapatba. Nem titok, hogy elsősorban férfi énekessel számoltak, mivel a felvételeken többségében férfi ének szólt. Ám ekkor ki tudja , hogy hogyan, egy angyali sugallatra képbe került Andzsi (Kelemen Angelika).Vele sokkal jobb lett a zene, mint ahogy azt bárki is gondolta volna. Így született meg az Almasi Music zenekar. A név csalóka, mert nem csak Endre zenekara ez, hanem minden tagé. 

Ha valaki mindezek után kedvet kapott ahhoz, hogy megtudja, merre jár és mit csinál most a csapat, íme pár elérhetőség – az utolsó link egy webversenyre vezet, szavazni ér, köszönik szépen, hajrá!

Almasi Music – facebook, nézzláskérdezz (katt) >>

Almasi Music – facebook csoport, gyerebe (katt) >>

YouTube (katt) >>

Gyűjtő link  – Spotify, Apple Music, Deezer, Megatöbbi (katt) >>

Koncert, amiacsövön (katt) >> 

Szavazás – tudodkire (katt) >>

A fentiek ismeretében a frissen megjelent lemez címe szinte előre tudható: What are you waiting for!? Azaz: Mire vársz még? – hat dal az életről, annak értelméről és apróságairól. Mindenről, amik mi vagyunk, voltunk és leszünk; emberek. A hanganyag érdekessége, hogy a hatból négy szám koncertfelvétel, némi utómunkával. 

Hangképes ízelítő fönt, hallgassátok, szeressétek, yeaaash!

(Fotó: Almasi Music)
 

A rovat további hírei: Kultúra

A felnőtt részleg is nyitva már, két Petőfi-pályázattal rukkolt ki a könyvtár

A felnőtt részleg is nyitva már, két Petőfi-pályázattal rukkolt ki a könyvtár

2023. már. 21.

Rövidített nyitva tartással ugyan, de már látogatható a felnőtt részleg, ráadásul két, Petőfi költészetéhez kapcsolódó pályázatot is hirdetett a József Attila Könyvtár. Hírcsokor.

Szabad Szemmel: "Ezt levezekelni nem lehet" a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: "Ezt levezekelni nem lehet" a Szertelen Házban

2023. már. 20.

Az évad egyik legsúlyosabb darabja pörög a Szertelen Házban futó KineDok sorozat keretében – mind a témaválasztást, mind a feldolgozást illetően. Mindenkit várnak kedden délután!

Jazz Café – ezúttal a Gárdonyi iskolában

Jazz Café – ezúttal a Gárdonyi iskolában

2023. már. 18.

Folytatódik a Sándor Frigyes Zeneiskola koncertprogramja – a Jazz Café helyszíne a Gárdonyi iskola aulája lesz hétfőn délután, parádés kínálattal csalogatják a műfaj szerelmeseit.

DSTV: Petőfi nyomában a Cimborák

DSTV: Petőfi nyomában a Cimborák

2023. már. 16.

Jó hangulatú verses foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A Cimbora Klub tagjai Petőfi Sándor A Tisza című versével foglalkoztak a József Attila Könyvtár gyermekrészlegén – többen készülnek már a kapcsolódó rajzpályázatra is. Hangkép.

DSTV: böjti lélekemelő az evangélikus templomban

DSTV: böjti lélekemelő az evangélikus templomban

2023. már. 11.

Orgonakoncertről tudósít a DSTV összeállítása. Az evangélikus templom instrumentumát Tüzes Marcell orgonaművész szólaltatta meg – az esemény a böjti időszakhoz köthető sorozat dunaújvárosi hangversenye volt. Hangkép.
 

Jubilál a Zenélő Cukrászda sorozata

Jubilál a Zenélő Cukrászda sorozata

2023. már. 10.

Éppen tizedszerre várják a zenebarátokat igényes muzsikával és édességekkel – a helyszín a Vasmű úti Jakó Cukrászda lesz, szombaton. Édes élet, szép dallamokkal.

DSTV: búcsú a Holdtól és más égitestektől

DSTV: búcsú a Holdtól és más égitestektől

2023. már. 10.

Látványos kiállításhoz méltó búcsú is dukál – derül ki a DSTV összegzéséből. Tárlatvezetéssel zárult Gróf Ferenc Beleértve a Holdat és más égitesteket című bemutatója a Kortárs Művészeti Intézetben. Hangkép.