Az éllovas ellen zárják az alapszakaszt

spigott - 2023. február 3. 7:30

Gyergyószentmiklóson játssza az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél hattól.

Kép: DAB-archív

Nem úgy alakult eddig Acélbikáink második erdélyi túrája, ahogy azt együttesünk drukkerei remélték, ugyanis Csíkszeredán 8-3-as, míg Brassóban 6-5-ös vereséget szenvedtek hokisaink az Erste Liga alapszakaszának véghajrájában. Különösen utóbbi mérkőzés volt bosszantó, hiszen Niko Eronen alakulata már 4-1-re is vezetett az első harmadban, mégsem tudott pontot, pontokat szerezni. Nem ígérkezik könnyebbnek együttesünk utolsó erdélyi találkozója sem, mivel ma este fél hattól a remek erőkből álló Gyergyói HK otthonában zárják az alapszakasz küzdelmeit jégkorongozóink.

A gyergyószentmiklósi alakulat óriási harcban van az első helyért, s mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy maradjon esélye az alapszakasz megnyerésére. Szilassy Zoltán gárdája jelenleg két ponttal előzi meg a BJAHC-t, de egy meccsel többet játszott a fővárosiaknál, így nincs saját kezében a sorsa. Ezzel együtt biztosak lehetünk abban, hogy egy nagyon éles, motivált csapat lesz a mieink ellenfele ma este, már csak azért is, mert a két gárda eddigi meccsei rendre komoly küzdelmet hoztak sőt, együttesünk legutóbb 6-4-re nyerni tudott Gyergyószentmiklóson.

Ami a mieinket illeti, Niko Eronen csapata Csíkszeredán és Brassóban is több remek harmadot produkált, ám mindkét meccsen volt egy-egy olyan felvonás, melyben nem tudta tartani korábbi teljesítményét, s ez értékes pontjaiba került. Az alapszakasz utolsó meccsén a házigazda lesz az esélyes, ám a mieink bíznak abban, hogy ezúttal hatvan percen keresztül képesek lesznek nagy odafigyeléssel, fegyelmezetten hokizni még úgy is, hogy várhatóan több játékosának pihenőt ad a szakvezetés.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.