Az éllovas ellen zárják az alapszakaszt

spigott - 2023. február 3. 7:30

Gyergyószentmiklóson játssza az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél hattól.

Kép: DAB-archív

Nem úgy alakult eddig Acélbikáink második erdélyi túrája, ahogy azt együttesünk drukkerei remélték, ugyanis Csíkszeredán 8-3-as, míg Brassóban 6-5-ös vereséget szenvedtek hokisaink az Erste Liga alapszakaszának véghajrájában. Különösen utóbbi mérkőzés volt bosszantó, hiszen Niko Eronen alakulata már 4-1-re is vezetett az első harmadban, mégsem tudott pontot, pontokat szerezni. Nem ígérkezik könnyebbnek együttesünk utolsó erdélyi találkozója sem, mivel ma este fél hattól a remek erőkből álló Gyergyói HK otthonában zárják az alapszakasz küzdelmeit jégkorongozóink.

A gyergyószentmiklósi alakulat óriási harcban van az első helyért, s mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy maradjon esélye az alapszakasz megnyerésére. Szilassy Zoltán gárdája jelenleg két ponttal előzi meg a BJAHC-t, de egy meccsel többet játszott a fővárosiaknál, így nincs saját kezében a sorsa. Ezzel együtt biztosak lehetünk abban, hogy egy nagyon éles, motivált csapat lesz a mieink ellenfele ma este, már csak azért is, mert a két gárda eddigi meccsei rendre komoly küzdelmet hoztak sőt, együttesünk legutóbb 6-4-re nyerni tudott Gyergyószentmiklóson.

Ami a mieinket illeti, Niko Eronen csapata Csíkszeredán és Brassóban is több remek harmadot produkált, ám mindkét meccsen volt egy-egy olyan felvonás, melyben nem tudta tartani korábbi teljesítményét, s ez értékes pontjaiba került. Az alapszakasz utolsó meccsén a házigazda lesz az esélyes, ám a mieink bíznak abban, hogy ezúttal hatvan percen keresztül képesek lesznek nagy odafigyeléssel, fegyelmezetten hokizni még úgy is, hogy várhatóan több játékosának pihenőt ad a szakvezetés.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.