Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Bálint napi meglepetések a könyvtárban – és azon kívül is!

Öcaline - 2023. február 13. 16:30

Két kezdeményezéssel rukkol ki a szerelmesek és a nemzetközi könyvajándék napja alkalmából a József Attila Könyvtár. Érdekesség, hogy az intézmény falain belül és kívül is akcióznak kedden– sok-sok szeretettel!

Kedves és szeretetteljes meglepetésekkel várja a betű barátait a szerelmesek és a nemzetközi könyvajándék napján, azaz február 14-én, kedden a József Attila könyvtár, tudatta a DO-val Tóth Éva intézményvezető. A Randevú a könyvtárban című akció helyszíne természetesen az intézmény lesz, ahová Bálint napi meglepetéssel csalogatják a párokat – kedden 13-17 óra között egy olvasójegy lehet az ajándék, hiszen a párok féláron iratkozhatnak az intézménybe. 
A nemzetközi könyvajándék napon újra akcióba lép Dió, az intézmény "könyvdílere" is – a kutyus nemes küldetése keretében könyveket rejt el a városban, a példányok szerencsés megtalálóinak ráadásul egy éves ingyenes tagságot ad ajándékba a könyvtár! 

Jó olvasást kívánnak – nagy köszönettel Diónak és segédeinek!

(A fotó illusztráció)
 

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

2024. jún. 19.

A januári AICA-díjat követően a második rangos művészeti elismerést érdemelte a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): Deák Nóra nyerte a második Jerger Krisztina-díjat – mégpedig Gróf Ferenc Beleértve a holdat és más égitesteket című kiállításáért. Gratulálunk!

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.

Könyvheti dedikálás a Lírában

Könyvheti dedikálás a Lírában

2024. jún. 12.

Folytatja a könyvünnepekhez kapcsolódó programjainak sorát a Líra Könyvesbolt Vasmű úti egysége: két szerző, Fábián Janka és Szilágyi Kiszler Adrienn dedikál pénteken, mindenkit várnak!

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

2024. jún. 09.

Filmvetítéssel folytatja társművészeti sorozatát a Kortárs Művészeti Intézet: Nagy Dénes filmje Bukta Imre művészetéről és falujáról szól, a kedd délutáni vetítést műhelybeszélgetés követi, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Betyár és a Kisasszony

2024. jún. 08.

Deák István fazekas remekeinek bemutatásával folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata. A Hónap műtárgya kollekciójában most a néprajzi gyűjtemény kincsei, a Betyár és a Kisasszony történetével ismerkedhetünk meg. Hangkép.

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

2024. jún. 06.

Szakmai berkekben is komoly rangot vívott ki a Bartók Kamaraszínház idén immár harmadszorra futó nyárköszöntő seregszemléje, a dunaújvárosi közönség is gyorsan szívébe zárta a MIKRO Fesztivált. A héten még tart a program, mérleget vonni korai volna – de a trend egyértelmű!