Életmentő rajzpályázatot hirdettek

Öcaline - 2023. február 26. 10:05

A füstérzékelő életet menthet címmel hirdette meg gyerekeknek szóló alkotópályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB). Jubileumi kiírás következik – idén immár tizedszerre várják az iskolások alkotásait.

Az OTB idén olyan alkotásokat vár tematikus pályázatára, amelyeken keresztül az iskolások azt mutatják meg, hogy hogyan menthet életet a füstérzékelő. A diákok három korcsoportban pályázhatnak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be – de akár filmet is forgathatnak a témához kapcsolódva.
 A pályaműveket 2023. április 21-ig lehet beküldeni postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelölésével. A fővárosi és vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságok várják a pályaműveket.

Fejér vármegyéből postán a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság címén – 8050 Székesfehérvár, Pf.: 947 –, valamint a fejer.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu e-mail címen várják a pályaműveket!

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő. A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2023 júniusában Budapesten adják át. Nem mindennapi díjazásra készülhetnek az ifjú alkotók: az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak majd. Ráadásul az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a Legkreatívabb iskola 2023 címet, ezzel együtt egy tűzoltósági bemutatót – vagyis az adott intézményben füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás teszi majd izgalmassá a rendhagyó oktatást.

A részletes pályázati kiírás a kapcsolódó dokumentumokkal az alábbi címen érhető el!

A füstérzékelő életet menthet – pályázat (katt) >>

Életmenő téma, fontos pályázat – hajrá minden résztvevőnek!

(A kép illusztráció egy korábbi pályázatból)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Szexet ígért, de kifosztotta alkalmi partnerét egy nő

Szexet ígért, de kifosztotta alkalmi partnerét egy nő

2023. már. 21.

Klasszikus lerántás, a légyott és a leitatás után alaposan megkopasztotta mélyen elalvó partnerét az alkalmi szerető – de feljelentés és vádemelés lett a vége. 

Egyre több a szabadtéri káresemény – vigyázzunk a tűzzel!

Egyre több a szabadtéri káresemény – vigyázzunk a tűzzel!

2023. már. 19.

Egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják a tűzoltókat a napokban, amelyek oka általában kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza. A szél és a szárazság együtt nagyon veszélyes – vigyázzon mindenki!
 

Tételes beszámoló a Petőfi utcai balesetről

Tételes beszámoló a Petőfi utcai balesetről

2023. már. 15.

Fényképpel, az utómunkálatok részletezésével, a közösségi tartalomszolgáltatás ékes példájaként. Következzen E. vendégposztja – előtte egy rövid szövegmagyarázat.

Vádemelés a kábítószer-kereskedő ellen

Vádemelés a kábítószer-kereskedő ellen

2023. már. 14.

Több személynek értékesített, illetve adott át "zöldet" a 30 éves férfi: Pesten vette, itt passzolta el, így megy ez mifelénk. Vád a vége, értesült a DO.

Bréking: villanyoszlopnak ütközött egy autó a Petőfi utcában

Bréking: villanyoszlopnak ütközött egy autó a Petőfi utcában

2023. már. 14.

Sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés, de a tűzoltók is beavatkoznak az áramtalanítás érdekében, értesült a DO.

Bűnügyi felügyeletből letartóztatásig vezetett az út

Bűnügyi felügyeletből letartóztatásig vezetett az út

2023. már. 06.

Persze ehhez az is kellett, hogy a 19 éves férfi egy sikertelen, ám jelentős rongálási kárral járó bűncselekményt kövessen el. Nagyon gyorsan elfogták, nagyon gyorsan döntöttek.

Fokozott ellenőrzés az utakon – figyelem, már mától!

Fokozott ellenőrzés az utakon – figyelem, már mától!

2023. már. 06.

Az európai ROADPOL program keretében számíthatnak fokozott figyelemre a közlekedők a magyarországi közutakon – az akció ma kezdődik és egészen vasárnapig tart.