Nem ízlett a brassói az Acélbikáknak

spigott - 2023. február 2. 7:30

Hiába vezetett már 4-1-re is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata második erdélyi összecsapásán, mégsem tudott pontot szerezni a Brassó ellen.

A tabella harmadik helyére hajtó Brassó otthonában folytatta erdélyi túráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szerdán este fél hattól, s bár a meccs esélyesének a hazaiak számítottak, a mieink bíztak abban, hogy hatékony és fegyelmezett játékkal meg tudják nehezíteni a házigazdák dolgát.

A kezdés ennek megfelelő is volt, mert egy remek átadást követően Valtola már a 33. másodpercben mattolta Toth kapust, megszerezve a vezetést Acélbikáinknak (0-1). a Brassó igyekezett rálépni a gázra, de a mieink jól védekeztek sőt, több tiszta helyzetük is volt előnyük növelésére. Bár ezek kimaradtak, a 10. percben már nem hibáztak a mieink, mert Varga távoli lövése lepattant Tothról, pont Embrich elé, aki a kaput megkerülve húzta a pakkot a hálóba (0-2). Még sürgősebb lett a Brassónak, mely a 14. percben Williams éles szögből lőtt góljával szépített, ám ez szerencsére nem törte meg a mieinket, akik Hadzinikolic, majd Valtola tankönyvbe illő találatával már 4-1-re vezettek a 16. percben úgy, hogy közben sajnos Vargát elveszítették sérülés miatt. Volt azonban válasza a Brassónak, mely egy nagyon érdekes góllal jött fel kettőre a 19. percben. Egy hazai támadás végén a kapuvas kisegítette ugyan Jarvinen kapust, ám a gólvonal előtt elguruló pakkra olyan balszerencsésen vetődött rá kapusunk, hogy behúzta maga mögé a játékszert (4-2).

Képek forrása: Corona Brasov

Amilyen jól kezdődött az első felvonás, olyan rosszul a második, mert egy késleltetett kiállításból már a 21. percben szépített Van Wormer, majd a 27. percben Gliga szólója után már egált mutatott az eredményjelző (4-4). Ekkor egyértelműen irányította a játékot a házigazda, mely 30. percben emberelőnybe került, s mivel Domingue távoli lövése is kifogott kapusunkon, már a Brassó örülhetett az 5-4-es fórnak. A folytatás oda-vissza játékot hozott, volt bőven lehetőség mindkét oldalon, ám a legnagyobb helyzetekkel sem tudtak élni a játékosok, így a második szünetig már nem változott az eredmény.

A harmadik húsz perc eleje óvatos játékot hozott, kevés helyzettel, egészen a 47. percig, mikor Kmec cselezte be magát a hazai harmadba, majd fonákkal ellőtte a pakkot Toth mellett (5-5). A gól után rögtön kapott egy emberelőnyt együttesünk, s bár ebből Kóger szólózhatott, a kapuvas kisegítette Jarvinent. Az 54. percben viszont már semmi nem segített, mert egy kapu elé lőtt korongba úgy ért bele Van Wormer, hogy az védhetetlenül vágódott a vas alá (6-5). A véghajrában mindent elkövetett együttesünk az egyenlítésért, ám hiába került emberelőnybe az utolsó előtti percben, s hozta le kapusát is, nem tudott betalálni, így végül 6-5-ös vereséget szenvedett, amiért elsősorban a második harmadban elkövetett hibáit okolhatja.

Corona Brasov - DAB 6-5 (2-4, 3-0, 1-1)

DAB: Jarvinen - Brus (1), Varga (2), Hadzinikolic 1 (2), Embrich 1 (2), Valtola 2 - Svars, Kmec 1, Szalma, Somogyi, Dézsi - Vas, Léránt, Ribcsik, Mihalik, Pinczés - Erdély, Tamás, Horváth, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.