Nem ízlett a brassói az Acélbikáknak

spigott - 2023. február 2. 7:30

Hiába vezetett már 4-1-re is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata második erdélyi összecsapásán, mégsem tudott pontot szerezni a Brassó ellen.

A tabella harmadik helyére hajtó Brassó otthonában folytatta erdélyi túráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szerdán este fél hattól, s bár a meccs esélyesének a hazaiak számítottak, a mieink bíztak abban, hogy hatékony és fegyelmezett játékkal meg tudják nehezíteni a házigazdák dolgát.

A kezdés ennek megfelelő is volt, mert egy remek átadást követően Valtola már a 33. másodpercben mattolta Toth kapust, megszerezve a vezetést Acélbikáinknak (0-1). a Brassó igyekezett rálépni a gázra, de a mieink jól védekeztek sőt, több tiszta helyzetük is volt előnyük növelésére. Bár ezek kimaradtak, a 10. percben már nem hibáztak a mieink, mert Varga távoli lövése lepattant Tothról, pont Embrich elé, aki a kaput megkerülve húzta a pakkot a hálóba (0-2). Még sürgősebb lett a Brassónak, mely a 14. percben Williams éles szögből lőtt góljával szépített, ám ez szerencsére nem törte meg a mieinket, akik Hadzinikolic, majd Valtola tankönyvbe illő találatával már 4-1-re vezettek a 16. percben úgy, hogy közben sajnos Vargát elveszítették sérülés miatt. Volt azonban válasza a Brassónak, mely egy nagyon érdekes góllal jött fel kettőre a 19. percben. Egy hazai támadás végén a kapuvas kisegítette ugyan Jarvinen kapust, ám a gólvonal előtt elguruló pakkra olyan balszerencsésen vetődött rá kapusunk, hogy behúzta maga mögé a játékszert (4-2).

Képek forrása: Corona Brasov

Amilyen jól kezdődött az első felvonás, olyan rosszul a második, mert egy késleltetett kiállításból már a 21. percben szépített Van Wormer, majd a 27. percben Gliga szólója után már egált mutatott az eredményjelző (4-4). Ekkor egyértelműen irányította a játékot a házigazda, mely 30. percben emberelőnybe került, s mivel Domingue távoli lövése is kifogott kapusunkon, már a Brassó örülhetett az 5-4-es fórnak. A folytatás oda-vissza játékot hozott, volt bőven lehetőség mindkét oldalon, ám a legnagyobb helyzetekkel sem tudtak élni a játékosok, így a második szünetig már nem változott az eredmény.

A harmadik húsz perc eleje óvatos játékot hozott, kevés helyzettel, egészen a 47. percig, mikor Kmec cselezte be magát a hazai harmadba, majd fonákkal ellőtte a pakkot Toth mellett (5-5). A gól után rögtön kapott egy emberelőnyt együttesünk, s bár ebből Kóger szólózhatott, a kapuvas kisegítette Jarvinent. Az 54. percben viszont már semmi nem segített, mert egy kapu elé lőtt korongba úgy ért bele Van Wormer, hogy az védhetetlenül vágódott a vas alá (6-5). A véghajrában mindent elkövetett együttesünk az egyenlítésért, ám hiába került emberelőnybe az utolsó előtti percben, s hozta le kapusát is, nem tudott betalálni, így végül 6-5-ös vereséget szenvedett, amiért elsősorban a második harmadban elkövetett hibáit okolhatja.

Corona Brasov - DAB 6-5 (2-4, 3-0, 1-1)

DAB: Jarvinen - Brus (1), Varga (2), Hadzinikolic 1 (2), Embrich 1 (2), Valtola 2 - Svars, Kmec 1, Szalma, Somogyi, Dézsi - Vas, Léránt, Ribcsik, Mihalik, Pinczés - Erdély, Tamás, Horváth, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.