Remek győzelem Gyergyószentmiklóson

spigott - 2023. február 4. 7:30

Első számú támadósora nélkül, remek csapatjátékkal, Jarvinen bravúrjaival sikerült büntetőlövések után legyőznie a Gyergyói HK csapatát az Acélbikák jégkorongozóinak.

Az Erste Liga alapszakaszának első helyére pályázó Gyergyói HK otthonában korcsolyázott jégre a DAB hokicsapata pénteken este fél hattól, méghozzá kissé felforgatott sorokkal, mert a Brassó ellen négy gólt is szerző Embrich, Valtola, Hadzinikolic trió mellett Varga sem korcsolyázott ezúttal jégre.

Acélbikáink ennek ellenére is bátran kezdtek, s az első percekben tartották is ellenfelük magas tempóját. Idővel azért a Gyergyó átvette az irányítást, ráadásul több könnyű hibát is vétettek a mieink saját harmadikban, így egyre többször kerültek helyzetbe a hazai csatárok, ám vagy a kapuvas, vagy Jarvinen kisegítette a Bikákat. A harmad derekához közeledve emberelőnyben támadhattak a mieink, sajnos eredménytelenül, majd visszatért minden a régi kerékvágásba, s újra a DAB kapuja előtt akadtak lehetőségek. Gólt azonban a hazaiak sem tudtak szerezni, s bár az utolsó percekben két nagy helyzete volt a mieinknek is, Rinne is megtette, amit elvártak tőle, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonást emberelőnyben kezdték a mieink, s bár ebből sem sikerült betalálni, mikor kiegészült a hazai csapat, Svars találta meg Pinczést, akinek ziccerét még védte Rinne, a kipattanót azonban Ribcsik a hálóba vágta (0-1). A hazaiak azonnal igyekeztek még magasabb tempóra kapcsolni, de nem nagyon találták a fogást a jól védekező Bikákon, ráadásul Jarvinen is bemutatott két bravúrt. A 30. percben megtört a hazai gólcsend, Haaranen a kékről lőtt a vas alá, s ugyan a mieink magas botot reklamáltak, a játékvezetők vissza sem nézték az esetet (1-1).

Képek forrása: Gyergyói HK

Volt azonban válasza a mieinknek, mert a 33. percben emberelőnyt kaptunk, amiből Ribcsik vágott hatalmas gólt a jobb felsőbe, ismét fórba hozva a Bikákat (1-2). Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert 50 másodperccel később elaludt a DAB védelme, amiből Vincze került a kapu elé, s mivel nem hibázta el ziccerét, mehettünk ismét középre. A harmad hajrájában újabb két emberelőnyt kaptak a Bikák, de ezekkel már nem tudtak élni, így egálról vágtak neki a felek az utolsó harmadnak is.

A záró felvonásban nagyon taktikusan, semmit sem kockáztatva játszottak az Acélbikák, tudatosan lassították a játékot, s ha eljutottak ellenfelük kapujához, igyekeztek lövéssel lezárni a támadásokat. A hazaiak a játékrész derekától kezdtek újra fölénybe kerülni, ám hiába próbálkoztak egyenlő létszámban és a véghajrában még emberelőnyben is, a dunaújvárosi védelem és Jarvinen állta a sarat, így 2-2-velért véget ez a harmad. A hosszabbításban egy-egy komolyabb helyzet akadt a felek előtt, de újabb gól nem született, így büntetőlövések döntötték el a pontok sorsát. A rávezetéseknél Jarvinen tovább parádézott, mind a négy hazai büntetőt megfogta, míg a túloldalon Niskanen és Ribcsik is betalált, így Acélbikáink bravúros, 3-2-es győzelemmel búcsúztak az alapszakasztól.

Gyergyói HK - DAB 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1) - büntetőkkel

DAB: Jarvinen - Léránt, Vas, Dézsi, Somogyi, Szalma - Kmec (1), Svars, Mihalik (1), Niskanen 1, Szabó - Erdély, Lammi, Marosi, Pinczés (1), Ribcsik 2 - Brus, Horváth, Strenk, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.