Remek győzelem Gyergyószentmiklóson

spigott - 2023. február 4. 7:30

Első számú támadósora nélkül, remek csapatjátékkal, Jarvinen bravúrjaival sikerült büntetőlövések után legyőznie a Gyergyói HK csapatát az Acélbikák jégkorongozóinak.

Az Erste Liga alapszakaszának első helyére pályázó Gyergyói HK otthonában korcsolyázott jégre a DAB hokicsapata pénteken este fél hattól, méghozzá kissé felforgatott sorokkal, mert a Brassó ellen négy gólt is szerző Embrich, Valtola, Hadzinikolic trió mellett Varga sem korcsolyázott ezúttal jégre.

Acélbikáink ennek ellenére is bátran kezdtek, s az első percekben tartották is ellenfelük magas tempóját. Idővel azért a Gyergyó átvette az irányítást, ráadásul több könnyű hibát is vétettek a mieink saját harmadikban, így egyre többször kerültek helyzetbe a hazai csatárok, ám vagy a kapuvas, vagy Jarvinen kisegítette a Bikákat. A harmad derekához közeledve emberelőnyben támadhattak a mieink, sajnos eredménytelenül, majd visszatért minden a régi kerékvágásba, s újra a DAB kapuja előtt akadtak lehetőségek. Gólt azonban a hazaiak sem tudtak szerezni, s bár az utolsó percekben két nagy helyzete volt a mieinknek is, Rinne is megtette, amit elvártak tőle, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonást emberelőnyben kezdték a mieink, s bár ebből sem sikerült betalálni, mikor kiegészült a hazai csapat, Svars találta meg Pinczést, akinek ziccerét még védte Rinne, a kipattanót azonban Ribcsik a hálóba vágta (0-1). A hazaiak azonnal igyekeztek még magasabb tempóra kapcsolni, de nem nagyon találták a fogást a jól védekező Bikákon, ráadásul Jarvinen is bemutatott két bravúrt. A 30. percben megtört a hazai gólcsend, Haaranen a kékről lőtt a vas alá, s ugyan a mieink magas botot reklamáltak, a játékvezetők vissza sem nézték az esetet (1-1).

Képek forrása: Gyergyói HK

Volt azonban válasza a mieinknek, mert a 33. percben emberelőnyt kaptunk, amiből Ribcsik vágott hatalmas gólt a jobb felsőbe, ismét fórba hozva a Bikákat (1-2). Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert 50 másodperccel később elaludt a DAB védelme, amiből Vincze került a kapu elé, s mivel nem hibázta el ziccerét, mehettünk ismét középre. A harmad hajrájában újabb két emberelőnyt kaptak a Bikák, de ezekkel már nem tudtak élni, így egálról vágtak neki a felek az utolsó harmadnak is.

A záró felvonásban nagyon taktikusan, semmit sem kockáztatva játszottak az Acélbikák, tudatosan lassították a játékot, s ha eljutottak ellenfelük kapujához, igyekeztek lövéssel lezárni a támadásokat. A hazaiak a játékrész derekától kezdtek újra fölénybe kerülni, ám hiába próbálkoztak egyenlő létszámban és a véghajrában még emberelőnyben is, a dunaújvárosi védelem és Jarvinen állta a sarat, így 2-2-velért véget ez a harmad. A hosszabbításban egy-egy komolyabb helyzet akadt a felek előtt, de újabb gól nem született, így büntetőlövések döntötték el a pontok sorsát. A rávezetéseknél Jarvinen tovább parádézott, mind a négy hazai büntetőt megfogta, míg a túloldalon Niskanen és Ribcsik is betalált, így Acélbikáink bravúros, 3-2-es győzelemmel búcsúztak az alapszakasztól.

Gyergyói HK - DAB 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1) - büntetőkkel

DAB: Jarvinen - Léránt, Vas, Dézsi, Somogyi, Szalma - Kmec (1), Svars, Mihalik (1), Niskanen 1, Szabó - Erdély, Lammi, Marosi, Pinczés (1), Ribcsik 2 - Brus, Horváth, Strenk, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.