Végül biztosan nyert a címvédő

spigott - 2023. február 1. 7:30

Hiába játszott sokáig jól, s volt meccsben, nagy egyéni hibái miatt simán kikapott Csíkszeredán a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A címvédő Csíkszereda otthonában folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata kedden este fél hattól. A mérkőzés a hatodik helyre hajtó házigazdáknak volt nagyon fontos, de a mieink is arra készültek, hogy megnehezítik az erdélyiek dolgát, így élvezetes, jó meccsre volt kilátás.

Acélbikáink nagy lendülettel vetették magukat a csatába, az első percekben több helyzetet is ki tudtak alakítani a hazai kapu előtt, ám Adorján eszén sem egyenlő létszámban, sem emberelőnyben nem tudtak túljárni. Bő hat-hét perc kellett a Csíkszeredának ahhoz, hogy megérkezzen a meccsbe, s ezt egyből egy góllal tették, miután 9. percben Kuba emberelőnyből lőtte ki a rövid felsőt (1-0). A gól után Embrich, majd Valtola egyenlíthetett volna, majd jött egy újabb csíki előny, melyből ismét Kubat volt eredményes, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel hokisainkat. A DAB továbbra is nagy erőkkel rohamozott, s ennek meg is lett az eredménye, mert a 19. percben Marosi lőhetett jó szögből, s ezt már Adorján sem védhette, így az első szünetre 2-1-es hazai fórral vonultak a felek.

Amilyen jól végződött az első felvonás, olyan rosszul kezdődött a második, mert hiába támadott együttesünk, rosszul cserét, ebből Krikunov ugorhatott ki szólóban, s nem is hibázta el a ziccert (3-1). Nem sokkal később újabb előnyt kapott a Sport Club, s bár ebből két ziccere is volt a mieinknek, egyiket sem tudták értékesíteni, majd Léránt ajándékozta el a pakkot saját harmadában, s a Csíkszereda nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza az ajtó-ablak helyzetet, így Péter Balázs gólja után megint mehettünk középre (4-1). Aztán ötödször is, mert fél perccel a csíkiak negyedik találata után egy szép támadást vitt végig a DAB, s az akció végén Mihaliknak már csak az üres kapuba kellett terelnie a pakkor (4-2). Felpörögtek az események, bőven volt helyzet mindkét kapu előtt, majd a 32. percben Kmec lövésébe Szalma nyúlt bele remekül, s újra teljesen nyílt lett a meccs (4-3). Kovács két nagy védéssel tartotta a mieinket, majd Mihalik ziccerénél a kapuvas segítette ki Adorjánt, s hogy még tovább bosszankodjunk, arról is tettünk, mert a 38. percben Brus volt könnyelmű, s eladott korongjából Szkacskov már nem hibázta el harmadik nagy helyzetét, ismét megnyugtatva ezzel kicsit a hazai drukkereket (5-3).

Képek forrása: SC Csíkszereda

Lett volna azonban még így is esély a felzárkózásra a játék addigi képe alapján, ám a harmadik húsz perc elején Varga kapott újabb két percet, amiből Vesely vágott be egy kipattanót, majd miután a büntetőpadról visszatérő bekk kommentálta a játékvezetők döntését, jött az újabb hátrány, amit Sofron váltott gólra, nagyon gyorsan eldöntve ezzel a pontok sorsát (7-3). Ekkor már sajnos a mieink is elengedték a meccset, míg a hazaiak érthetően nagy önbizalommal játszva alakították ki helyzeteiket, melyekből Vesely is megszerezte második gólját, kialakítva a 8-3-as csíkszeredai sikert jelentő végeredményt.

Acélbikáink legközelebb a harmadik helyre hajtó Brassó otthonában lépnek pályára szerdán este fél hattól, ám ahhoz, hogy legyen esélyük a szoros eredményre a remek formában játszó házigazdák ellen, a mainál sokkal fegyelmezettebb játékra lesz szükségük, mert ennyi ki nem kényszerített hibát, felesleges szabálytalanságot senki ellen sem szabad elkövetni.

SC Csíkszereda - DAB 8-3 (2-1, 3-2, 3-0)

DAB: Kovács - Brus, Varga, Embrich, Hadzinikolic, Valtola - Kmec (1), Svars (1), Dézsi, Somogyi, Szalma 1 - Lammi, Léránt, Mihalik 1, Niskanen (1), Pinczés (1) - Strenk, Vas, Horváth, Marosi 1, Szabó. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.