Dunaújváros Hetilap

Ismét példaértékű összefogás

Fábos Zsolt - 2023. március 6. 18:15

Újabb gyermekmosdó felújítása valósult meg a Dunaújvárosi Óvoda Bóbita Tagóvodájában. És ezúttal is példás összefogással. Ráadásul a Dunaújvárosi Óvoda életében nem először. 

Tavaly ősszel, a Bartók színházban rendezték azt a jótékonysági gálaestet, amelynek bevételéből finanszírozták a most elkészült mosdót – az átadásra kisebb ünnepséget is szerveztek.

Megérett a felújításra

A Béke városrészi Bóbita tagóvoda négy évtizedes múltja bizony az épület gépészeti rendszerét sem hagyta érintetlenül és az esztétikai problémákon túl rendszeresek voltak a dugulások is. Az utóbbi időszakban szinte hetente kellett duguláselhárítást végeztetni. Korábban már két mosdó felújítására sort kerítettek, most a harmadik következett és ezúttal a szennyvíz gerincvezeték cseréje is megtörtént. A Dunaújvárosi Óvoda életében ismét az összefogás szülte ezt a beruházást. 2022 őszén, a Bartók színházban rendeztek Jótékonysági gálaestet, amelynek bevételéből finanszírozták a most elkészült mosdót. Gyenes Józsefné intézményigazgató szerint őszinte köszönet jár a támogatóknak, a kivitelezőknek és az óvoda dolgozóinak egyaránt:
– A negyvenéves épületben már nagyon rossz állapotban voltak a gyerekmosdók. A négy mosdóból hármat sikerült felújítanunk, már csak egy van hátra. Nagyon örülök annak, hogy az őszi gálánk bevételéből most fel tudtunk újítani egy fürdőszobát. Bár, azt is el kell mondanom, hogy én kettőt is szerettem ebből a pénzből megvalósítani, de olyan árak vannak, hogy egy lett csak belőle. Ráadásul azt kell mondanom, hogy a kivitelezők és a vállalkozók nem, vagy csak minimális összeget kértek a munkájukért. Nekünk az anyagot kellet megvennünk. A munkálatok közben szembesültünk azzal, hogy az épület alatt 30 méter alapvezeték olyan elképesztően rossz állapotban volt, ami a dugulásokat is okozta, hogy ezt is ki kellett cserélnünk. Nem kockáztathattuk, de nem is akartuk, hogy a mosdó csillog-villog, de nem folyik el a víz. Szeretném ezúton is megköszönni mindenkinek a támogatását, a munkáját, így egy igazi összefogással sikerült ismét egy nagyot előre lépnünk.

Köszönet jár mindenkinek, aki segített

A felújított mosdó átadására ünnepséget is szerveztek a Bóbita Óvodában, ahová meghívást kapott Pintér Tamás polgármester is. A városvezető köszönetet mondott ezért a példás összefogásért, elmondta, hogy rendkívül büszke az intézményre és az intézményben dolgozókra, hiszen ismét erő felett teljesítettek a gyerekek érdekében:
– Tudom, hogy voltak problémák az épülettel, a vezetékekkel, ráadásul az idő múlásával egyre többször. Örülök annak, hogy a szükséges felújítás hírét sokan meghallották és segítettek. Ezért is vagyok büszke a vállalkozókra, akik az első szóra jöttek és ugyancsak büszke vagyok az óvodai dolgozókra, akik bárhogyan is, de segítették a munkálatokat. Szeretnék szólni a többi óvodai dolgozóról is, akik az őszi gálaesten egy remek és színvonalas műsort produkáltak. Tudom, mert ott voltam. Az onnan befolyó pénzből születhetett ez a felújítás. Köszönöm mindenkinek!

Köszönet jár a vállalkozóknak, (DVG Zrt., Kematech Kft., Viviaadalphin Kft.), és azon szülőknek, vállalkozóknak, akik részt vettek a felújításban, és megszépítették a gyermekmosdót, támogatták a jótékonysági estet.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!

Választottak a nemzetiségek is városunkban

Választottak a nemzetiségek is városunkban

2024. jún. 13.

Öt nemzetiség jelöltjei versengtek a voksokért az önkormányzati választáson – az alábbiakban nemzetiségek szerinti bontásban adjuk közre a jelölő szervezetek, valamint a mandátumot szerzett képviselők nevét.

Pintér Tamás: hála és szolgálat

Pintér Tamás: hála és szolgálat

2024. jún. 12.

Rövid tájékoztató keretében mondott köszönetet a választók bizalmáért Pintér Tamás polgármester a "Rajta, Újváros!" egyesület önkormányzati választáson elért elsöprő sikere nyomán.

Tetőzött a Duna, de nagyon lassan apad – késik a szabadstrand nyitása

Tetőzött a Duna, de nagyon lassan apad – késik a szabadstrand nyitása

2024. jún. 11.

Bár a korábbi tervek szerint a hét végén startolt volna a szabadstrand szezonja, a Duna másképp gondolta: az árhullám és a lassú apadás miatt már biztosan késik a nyitány!

Külön soron az EP-választás eredményei

Külön soron az EP-választás eredményei

2024. jún. 10.

A Fidesz kapta városunkban a legtöbb voksot az EP-választáson, érdekesség, hogy ha nem is előzött, de masszívan második lett és simán látótávolságba került a Tisza Párt. 

Tarolt a "Rajta, Újváros!" Egyesület az önkormányzati választáson (06. 10. 8.35)

Tarolt a "Rajta, Újváros!" Egyesület az önkormányzati választáson (06. 10. 8.35)

2024. jún. 09.

Eldőlt: Pintér Tamás marad a város polgármestere, és az egyéni választókerületekben is a jelenlegi koalíció jelöltjei győztek. Összeállításunk első verziójában feltételes módú igealakként szerepelt, immár ténykérdés: a Fidesz másodszor szenvedett megsemmisítő vereséget a szabadság városában.