Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Több rangos viadalon aratott sikert a Wesley Da Capo

Öcaline - 2023. március 21. 15:00

A dunaújvárosi művészeti iskola táncosai döntős pozíciót vívtak ki egy remek koreográfiával, Kapusi Adél gordonkaversenyen debütált sikerrel, míg Marics Tamás, az intézmény gitártanára rangos nemzetközi viadalon lett első díjas.

Több remek sikert arattak a közelmúltban rendezett erőpróbákon a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola indulói, tudatta lapunkkal Kurina Laura, a Wesley igazgatója. Országos döntős pozíció lett a jutalma a moderntáncosoknak a Táncpedagógusok Szövetsége által szervezett Országos Táncművészeti Fesztivál Elődöntőjén: a dunaújvárosi intézmény Rózsák csoportja az igen előkelő harmadik díjat nyerte az Inna utcája című koreográfiával, és a Makón elért sikerrel bejutott a viadal fináléjába is. A csoportot Füsi Gyöngyi készítette fel a versenyre – és szintén ő felel a díjazott koreográfiáért. 
Szintén remekül szerepelt élete első zenei viadalán Kapusi Adél: a Törökszentmiklóson rendezett II. Nemzetközi Gordonkafesztiválon kategóriájában bronz minősítést érdemelt a Wesley fiatal csellistája. Adél Kurina Laura felkészítésével, Kolesznyicsenko Inna korrepetítori közreműködésével vágott neki az erőpróbának – és helyezésének értékelt növeli, hogy fantasztikusan erős mezőnyben érte el a remek eredményt.

Érdekesség, hogy nemcsak a növendékek, de felkészítőik is kivették a részüket a sikerekből. Egy nagyobb szegedi kontingens tagjaként szerepelt a Topolyán rendezett „Égi Húrok” Nemzetközi Gitárversenyen Marics Tamás, a Wesley gitártanára. Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziuma és a BBMK indulói a különböző kategóriákban összesen nyolc dobogós helyezést értek el a bácskai erőpróbán – a dunaújvárosi művészeti iskola tanáraként dolgozó Marics Tamás első díjat kapott.

Gratulálunk!

(Fotó: Wesley Da Capo AMI)

A rovat további hírei: Kultúra

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.