Wesley Da Capo: rajzos remeklések az országos megméretésen

Öcaline - 2023. március 6. 16:02

Remek eredménnyel vettek részt az M3-as metró felújításához kapcsolódó rajzpályázaton a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti ágának növendékei. A diákok egyéni és csoportos művekkel is sikert arattak!

Három alkalommal, 2018 és 2020 után utoljára tavaly hirdették meg a diákok számára kiírt alkotópályázatot a metróvonal felújításához kapcsolódva – a 2022-es erőpróba remek dunaújvárosi vonatkozású eredményekkel ért véget.

Két rangos elismerés

Több szép sikert is elkönyvelhetett a pályázaton a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola: az intézmény képzőművészeti ágának növendékei összesen négy pályamunkát küldtek a felhívásra, ezek közül kettőt is díjazott a szakmai zsűri, árulta el a DO-nak Kiss Anna képzőművész, a felső tagozatos diákok csapatának vezetője:
– Nagyon komoly országos erőpróba volt, hiszen mintegy félezer pályaműből választotta ki a szakmai zsűri a díjazott alkotásokat, illetve azokat, amelyeket beválogattak a pályázat anyagából nyílt kiállításba. Mindkét körbe került olyan pályamű, amelyet a mi csapatunk küldött – ráadásul egyéni és csoportos művek is szerepeltek a merítésben. Az egyéni pályázók közül Kántor Dorina különdíjas lett, míg a közös pályamunkák közül Tóth Luca és Kochan Levente művét a gyűjtemény anyagába választották a pályázat értékelői.  Itt kell megjegyezzem, hogy bár nem került a kiemelt művek közé, de nagyon szép anyaggal vett részt a pályázaton további két növendékünk, Szabó Emma és Simoc Szilvia is.

Kántor Dorina díjazott alkotása

Tóth Luca és Kochan Levente közös pályaműve

Tárlat, válogatás, értékelés

Kiss Anna kérdésünkre kiemelte, a mostani országos siker egyúttal az alapfokú művészeti iskola programjának, szakmai munkájának elismerése is:
– Nagyon örültünk a növendékek sikerének – és büszkék vagyunk arra, hogy a Wesley Da Capo diákjainak műveit is láthatja az országos kiállítás közönsége. A pályázathoz kapcsolódó kiállítás ugyanis a napokban nyílt a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában; a megnyitó egyúttal a pályázat díjkiosztó eseménye is volt – és a műveket még néhány napon át, március 11-ig láthatják a Deák Ferenc utcai művészeti bázis vendégei. A pályázat kiemelkedő alkotásai visszaköszönnek a metrófelújításhoz kapcsolódó anyagokban, gyűjteményekben is – könnyen lehet, hogy a nagyközönség is találkozik még Dorina, illetve Luca és Levente műveivel a metrómegállókban.

A DSTV kamerája előtt természetesen a diákok is meséltek pályaműveikről: a kettős munkájáról Kochan Levente elmondta, hogy a tervezéstől a megvalósításig közösen dolgoztak a gyűjteménybe került művön, míg Kántor Dorina elsősorban az elismerés fontosságát emelte ki. Mint mondta, nagyon örült, hogy alkotása elnyerte a zsűri tetszését – és a siker természetesen új lendületet, biztatást ad a folytatáshoz is. 

(Fotó: Budavári Sándor)

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.