Hat dobogós helyezés az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságról

spigott - 2023. május 19. 17:00

Ellenfeleikkel és az időjárás kihívásaival is sikerrel küzdöttek meg a Dragon Steel SE versenyzői a 7. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon.

Fadd-Domboriban rendezték meg a sárkányhajósok idei második megméretését, a 7. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló küzdelmeit május 13-án és 14-én. A viadalra hét korosztályban, összesen tizennégy versenyzővel nevezett a dunaújvárosi Dragon Steel SE, s a résztvevők ezúttal is igyekeztek kitenni magukért, hiszen végül hat dobogós helyezéssel, három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a megméretést úgy, hogy a dobogós helyeken kívül négy versenyzőjük is bekerült 150 méteren a kategóriánkénti hatos döntőkbe.

Mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke érdeklődésünkre elárulta, utánpótlás versenyzőik igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból, s ez most két érmes helyezést is jelentett számukra.
– Minden ifjúsági sportolónknak biztosítottuk a lehetőséget a részvételre, de csak három fő merte bevállalni ezt a tipikusan más, outriggerben (OC-ben) történő, egyéni versenyzést. Ez komoly gyakorlatot igényel, egyénileg kell megmutatni mire képes a versenyző, a lényeg hogy milyen időket tud felmutatni. Mi két ifjúsági versenyzőt neveztünk U18-as, egyet pedig az U24-es korosztályban, s az ifik közül ketten döntőztek is: 150 m-en U18-as leány versenyzőnk, Biró Vivien futamgyőzelemmel aranyérmet szerzett, U18 fiú kategóriában Wizner Dávid 6. helyezett lett, ugyanakkor az U24-es korosztályba idén felkerült Lakatos Adélnak sajnos nem sikerült a nagydöntőbe jutnia. 1500 m-en az U18-as leány kategóriában Biró Vivien ismét aranyérmet szerzett. Lakatos Adél U24-ben a tizedik, míg U18-as fiú versenyzőnk, Wizner Dávid nyolcadik helyen fejezte be a viadalt.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Az utánpótlás mellett persze a felnőttek is megmérették magukat a versenyen, s mint azt sárkányhajósaink első embere elmondta, itt is szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat.
– A 40-76 éves, szenior korú sportolóink a borzalmas időjárás ellenére keményen helyt álltak 150 méteren. A férfiak közül a Senior C férfi kategóriában Körmendi László aranyérmet szerzett, míg a Senior B női kategóriában nekem sikerült nagyon értékes második helyet elérnem. 1500 méteren is kivettük a részünket az érmek gyűjtéséből. Senior B férfi kategóriában Horváth Attila bronzérmet harcolt ki, míg Senior C férfiben Körmendi László is bronzérmes lett, így a bajnokságban mindkét távon érmet szerzett. Senior B női 1500 méteren sajnos éppen lemaradtam a dobogóról, miután a negyedik helyen végeztem, Senior A férfi kategóriában Lakatos Viktor a tizedik, Bíró László a tizenegyedik helyet szerezte meg. Senior B férfiben Illés Zsolt a 20., dr. Rubics László a 26., Szabó András a 30. helyen végzett, Senior C férfi kategóriában Varga Béla a 7., Kállay Kristóf a 9., Kótai Ferenc pedig a 14. helyen fejezte be a küzdelmeket. Összességében nagyon elégedett voltam, mert a csapat minden tagja tisztességgel küzdött, felvették a harcot sporttársaikkal, valamint az időjárás kihívásaival.

Mint azt Tóth Edit elárulta, a versenyt követően sem állnak le a munkával, ugyanis június 11-én és 12-én ugyanitt rendezik meg a Tízszemélyes Sárkányhajó Bajnokságot, melyre szeretnének a lehető legjobban felkészülni.

A Dragon Steel SE versenyzői az outrigger bajnokságon: Biró László, Biró Vivien, Horváth Attila, Illés Zsolt, Kállay Kristóf, Kótai Ferenc, Körmendi László, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, Dr. Rubics László, Szabó András, Tóth Edit, Varga Béla, Wizner Dávid.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.