Idén is népszerű a szabadstrand és az élményfürdő

Terdik Péter - 2023. július 22. 17:00

A városlakók és környékbeliek két kiváló lehetőség közül is választhatnak a nyári melegben: látogatható a szabadstrand, kinyitott és tömegeket csalogat az élményfürdő is. Apropó, élményfürdő: közeleg a Strandok Éjszakája is!

Nem kell ahhoz hosszú kilométereket autóznia a dunaújvárosiaknak, hogy színvonalas, szép környezetben strandolhassanak. Városunk két kiváló lehetőséget is kínál a vizes elfoglaltságok szerelmesei számára, s mindkettőnek megvannak a maga bájos sajátosságai. A létesítményekkel kapcsolatban az üzemeltető DVG Zrt. részéről Arnold Miklós szolgáltatási ágazatvezető tolmácsolásában hallhattunk részleteket.

Ha szabadtér, akkor szabadstrand 

Korábban már több cikk is született, amelyben a Szalki-szigetet érintő fejlesztésekről, beruházásokról olvashattak az érdeklődők. A szép környezet egyik ékszerdoboza a szabadstrand, amely minden nap délelőtt 10 órától egészen 20 óráig várja a látogatókat. A víz tiszta, a part kiváló a pihenéshez, sportoláshoz, a korszerű vizesblokk (zuhany, pelenkázó, mosdó) pedig biztosítja az elengedhetetlen szolgáltatásokat. Aki megéhezne, megszomjazna, az a büfé, vagy az egykori Remix épületében működő vendéglátóegység kínálatából is válogathat. A fürdőzők biztonságát vízimentők és úszómesterek biztosítják.

Amikor élmény a fürdő 

Településünk közkedvelt létesítménye az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ, avagy egyszerűbben: az élményfürdő. A létesítmény június 16-án nyitotta meg a kapuit, s a nyári szünetben az időjárásnak köszönhetően rögtön meg is telt élettel. Itt is történtek felújítások, karbantartások – javításra várnak a sodrófolyosó csempéi, de ezt leszámítva teljes kínálattal várják a látogatókat. Ők pedig érkeznek is, szép számmal. Hétvégente például nem ritka a teltház sem, de hétköznap délutánonként is sokan menekülnek az élményfürdőbe a forróság elől. 
A mindenhol megfigyelhető drágulás miatt az árak minimálisan ugyan emelkedtek, de ebből a városlakók (érvényes dunaújvárosi lakcímkártyát felmutatva) semmit nem éreznek – számukra továbbra is él a 20 százalékos kedvezmény.

Strandok Éjszakája

A Strandok Éjszakája országos kezdeményezéséhez idén is csatlakozik az élményfürdő: július 29-én, azaz pont egy hét múlva szombaton egészen 23 óra 30 percig lesz nyitva a létesítmény. Az éjszakai fürdőzés élményét pedig nem lehet leírni, ezt tényleg át kell élni. Ahogy sokan már át is élték, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai nyomán a programot nagyon sokan várják, s vélhetően nem is fognak csalódni. A legkitartóbbak számára ez az esemény akár egésznapos is lehet, hiszen a büfében a szokott módon lehet majd ételt és italt vásárolni, külön jegyet pedig nem szükséges vásárolni a belépéshez. Aki megvásárolta a jegyét délelőtt-délután, az egészen a program végéig az élményfürdőben maradhat. Holdfény, fürdőzés, jó társaság – lehet ennél többet kívánni? 
A létesítményekről, jegyárakról, nyitva tartásokról további információkat online a következő weboldalalkon: www.dvgzrt.hu; www.szalkisziget.hu; illetve a www.aquantis.hu címen találnak az érdeklődők. 

Mindenkinek jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

(Fotók: DO-archív, illusztráció: DMJV Önkormányzata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.