Dunaújváros Hetilap

Semmelweisre és Szent Pantaleonra emlékeztek a kórházban

Öcaline - 2023. július 3. 18:00

Folytatta az elmúlt esztendők szép hagyományát, idén is megrendezte a Semmelweis ünnep programját a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet. A díjátadókkal, előléptetésekkel tarkított eseménynek még múlt pénteken adott otthont a gyógyító komplexum.

Semmelweis Ignácra, az anyák megmentőjére, valamint, amint arról dr. Jobbágy Lajos főigazgató a DSTV kamerája előtt is beszámolt, közvetve a névadó  orvos-szentre,  Pantaleonra is emlékeztek a kórházban – az elmúlt évek gyakorlatához híven a múlt pénteki ünnepség keretében a dolgozók munkáját elismeréssel, előléptetéssel ismerte el a kórház.

Szent Pantaleon öröksége

Dr. Jobbágy Lajos főigazgató ünnepi beszédében az elmúlt egy év fejlesztéseit összegezte, kiemelve ugyanakkor azt is, hogy a hatékony intézményi működés elképzelhetetlen az összefogás, a csapatmunka nélkül – ennek jegyében mondott köszönetet a kórház összes dolgozójának. Az eseményen, amelyen részt vett Pintér Tamás polgármester is, szintén köszöntötte az ünnepség vendégeit és a gyógyító komplexum dolgozóit dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő.

A kórház legrangosabb elismerését, a Szent Pantaleon Emlékérmet ezúttal négy kitüntetett vehette át: a bronzból készült, számozott és névre szóló elismerés boldog és büszke birtokosa dr. Úr Viktor osztályvezető főorvos, Papp Györgyi, a neurológia osztályvezető főnővére, valamint Badi János villanyszerelő lett – míg Lábodi Gabriella posztumusz kapta a díjat.

Díjeső az ünnepen

A Szent Pantaleon Kórház Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült dr. Németh Zoltán osztályvezető főorvos, dr. Ivády Veronika szakorvos, Simon Éva aneszteziológiai asszisztens, Tóth Lászlóné szakápoló, Pálmai Ferdinánd Richárdné szakasszisztens, Románné Libis Ibolya ápoló, Kelemenné Szabó Erika szülésznő, Vajda Anett Mária adminisztrátor, Hegedűs Katalin bérügyi előadó és Kaiser Gréta raktáros. Főigazgatói dicséretet kapott Mészáros László, az orvosigazgató elismerését érdemelte Koncz Tamara, az ápolási igazgató dicséretét kapta Makóné Zsebeházi Judit, míg a gazdasági igazgató dicsérete Bujáki Laurát illette.

Az ünnepség adott alkalmat a kinevezésekre is – a pénteki eseményen főorvosi kinevezést kapott dr. Kucsera Mónika és dr. Pándi Ottó Géza, adjunktusi kinevezést kapott dr. Borzavári Barbara, dr. Ceepil Gerelt-Ad és dr. Tirczka Zoltán, míg az úgynevezett Ifjú reménységeink címet dr. Kelemen Gréta, valamint dr. Lengyel Gabriella Kincső érdemelte.
A kórházi rendezvény keretében kerítettek sort a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei szervezetének alapítványa által létrehozott Prof. Dr. Romhányi György Díj átadására is.  Az életműdíjat 2023-ban a MOK Fejér Megyei Területi Etikai Bizottságában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, dr. Baráth Károly főorvos kapta – az elismerést dr. Derényi Gábort kuratóriumi elnök adta át, míg a díjazott munkásságát dr. Eigemann Éva, a megyei szervezet alelnöke méltatta.
Folytatódott a szép tradíció azzal is, hogy mint minden évben, az ünnepi program zárásaként a Szent Pantaleon Emlékérmet érdemlők orvosi díjazottja tartott előadást – a pénteki ünnepségen dr. Úr Viktor osztályvezető főorvos mondott köszönetet családjának a folyamatos támogatásért, közvetlen munkatársainak és a kórház teljes kollektívájának a bizalomért.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt.