Vádemelés a pénzmosó ellen

doszerk - 2023. július 20. 10:50

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a más által elkövetett bűncselekményből származó pénzzel pénzügyi műveletet végzett és ezzel közreműködött a bűnös vagyon elleplezésében.

A vádlott 2020. májusában egy közösségi oldalon megismerkedett egy USA-ban élő személlyel, aki arra kérte a nőt, hogy a bankszámlájára ismeretlen forrásból érkező pénzzel kapcsolatban pénzügyi műveletet végezzen. A sértett egy társkereső oldalon 2020. októberében megismerkedett a magát brit férfinek kiadó személlyel, aki párkapcsolat ígéretével tévedésbe ejtette őt és pénzt csalt ki tőle azzal az ürüggyel, hogy a személyes csomagját elküldi neki, de a vámkezelés miatt utaljon át a részére 2600 EUR-t a megadott bankszámlára.

A sértett 2020. november 9-én a saját számlájáról elutalt 956.000,- Ft-ot a vádlott nevén lévő bankszámlára, azonban azt követően a csomag nem érkezett meg, a férfi pedig eltűnt és elérhetetlenné vált. Az átutalt pénzösszeggel kapcsolatban a férfi megkereste a vádlottat, aki a pénzt egy székesfehérvári ATM automatából több részletben felvette, majd székesfehérvári pénzváltóknál több részben továbbította külföldre.

A vádlott a pénzügyi tevékenységgel lehetőséget biztosított az alapbűncselekmény, a csalás elkövetőjének, hogy a büntetendő cselekményből származó pénzösszeget megszerezze, amellyel közreműködött a bűncselekményből származó vagyon elleplezésében.

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta, tájékoztatta honlapunkat Jászberényiné dr. Király Teodóra, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

A rovat további hírei: Sziréna

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

Eltűnés miatt keresik Lakatos Piroskát

2024. ápr. 26.

A tizenhét esztendős fiatal lány még április tizedikén tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök most a lakosság segítségét kérik megtalálásához. Egy megosztás is segíthet!

Elfogták a pincefeltörőt

Elfogták a pincefeltörőt

2024. ápr. 24.

A dunaújvárosi rendőrök hallgatták ki gyanúsítottként a 41 éves férfit. Egy Római körúti helyiséget tört fel, több százezer forintos kárt okozott, értesült a DO. Sokra nem vitte a zsákmánnyal.

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

Újra életet mentett a szénmonoxid-érzékelő a városban

2024. ápr. 22.

Társasházi lakásban támadt a "néma gyilkos", ráadásul egy gyermek életét fenyegette – szerencsére az érzékelő időben jelzett, nem történt személyi sérülés.

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

Táblákkal hívják fel a figyelmet a kutyákra leselkedő veszélyre!

2024. ápr. 21.

Nagy felháborodást keltett városunkban a közelmúltban az a hír, hogy a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amelyekbe szúrós eszközöket rejtettek el. 

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

Késsel raboltak ki egy dohányboltot – vádat emeltek a trió tagjai ellen

2024. ápr. 19.

Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt járt el az ügyészség a tavaly augusztusi bűntett elkövetői ellen. Egy doboz cigaretta lett a zsákmány, derül ki az ügyészégi összegzésből.

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.