Dunaújváros Hetilap

Ahogy városszerte, a Liget közben is a parkolási gondok enyhítése a cél

Öcaline - 2023. augusztus 12. 16:00

Örök téma, folyamatos feladat a „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselőinek a parkolási gondok enyhítése, ezért is örömteli, hogy egy sikerrel megvalósított programról adhatott számot Szabó Zsolt alpolgármester, a 6. választókerület önkormányzati képviselője.

Helyszínünk a Liget köz, ahol a közelmúltban új parkolóhelyeket alakítottak ki a környéken lakók nagy örömére. (A városban jelenleg is folyó munkákról lásd keretes anyagunkat!)

A párbeszéd diadala

A munkálatok nyomán mintegy húsz autó számára elegendő hely jött létre a korábbi, parlagon hagyott térségen. A kivitelezés végeztével tartott tájékoztatót a helyszínen Szabó Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, aki szerint nemcsak a parkolók létesítése miatt volt fontos fejlemény a megvalósult fejlesztés:
– Különleges alkalom ez számomra, hiszen a 6. számú választókörzet képviselőjeként mindig öröm, amikor a választókörzetemet érintő kérdésekkel foglalkozva konkrét eredményeket tudunk felmutatni. A „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselőinek fontos, hogy a lakókkal párbeszédet folytatva oldjanak meg régóta húzódó problémákat.
Mint Szabó Zsolt felidézte, az elmúlt időszakban sokat beszélgetett a környéken élőkkel arról, hogy a parkolás kapcsán segítségre van szükségük. A képviselő szerint is fontos, hogy a körzetben enyhüljenek a parkolási problémák:
– Egy hosszabb folyamat fontos, de nem az utolsó állomásánál tartunk most: a Görbe utca mögötti területen új parkolói részt alakítottak ki a munkálatokat végző szakemberek, így egy korábbi fejlesztést kibővítve immár harminc parkolóhely áll az itt lakók rendelkezésére. 

Az élhető városért, körzetért

A gazdasági alpolgármester a tájékoztatón felidézte: amikor 2019-ben megválasztották, elsőrendű képviselői feladatként tűzte ki, hogy folyamatos együttműködésben, párbeszédben fejlessze a körzetet a lakókkal:

– Az elmúlt időszakban a lakók folyamatosan tanácsokkal és kérésekkel fordultak felém, így közösen tudtunk azon dolgozni, hogy a választókörzetet élhetőbbé tegyük. Ennek az egyik állomása az, hogy itt, a Görbe utca környékén is bővítjük a parkolóhelyeket, mert több megkeresés is érkezett hozzám, hogy a szabálytalan parkolás is nagy probléma a környéken. Az új parkolóhelyek kialakítása mellett most új karók kihelyezésével gátoljuk a szabálytalan parkolást. A folytatás sem várat magára: a Görbe utcai bővítést reményeink szerint jövő tavaszig lezárjuk, s aztán az utca másik végében is szeretnénk legalább ennyi új parkolóhelyet kialakítani. Fontos az is, hogy nem ez az egyetlen parkolófejlesztés az idén a választókörzetben. A Semmelweis udvar környékén szeretnénk legalább tíz új betonos parkolóhelyet átadni a lakóknak. Ennek az előkészítése folyik, és reményeim szerint még augusztusban ott is elkezdődnek a munkálatok!

Városszerte alakítanak ki új parkolókat

A fentiekben említett Görbe utcai, valamint technikumi fejlesztésekkel párhuzamosan a város több részén is azon dolgoznak a szakemberek, hogy – a lakók igényeihez igazodva – új parkolóhelyeket hozzanak létre. Így jelenleg is tartanak a munkálatok a Dunasor 31. mellett és a Németh László utcában (bruttó 5 millió forint értékben); szintén parkolókat alakítanak ki a Fáy András utcában a Római körút 17. mögött (bruttó 1 millió forintért). Folyik a parkolók kialakítása a Martinovics utca 35. mellett is – itt bruttó 3,6 millió forint forrást szánnak a feladatra.

A cél egyértelmű: a városvezetés enyhíteni kíván a parkolási gondokon.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.