Kerti kanapé – alapdarab a külterekre

doszerk - 2023. augusztus 15. 8:48

A teraszok, erkélyek és kertek felöltöztetéséhez alap bútordarabnak számítanak ma már a kerti kanapék. Tudtad, hogy már a XVII. századtól fogva velünk vannak ezek?  (X)

Európában a gazdag házak kertjeiben számos változatukat használták. Ám a korai modellek még fa kerettel és a maiaknál jóval keményebb párnázattal készültek. Abban azért tökéletesen hasonlítottak napjaink modern elemeihez, hogy a benne ülők ezekből szemlélhették a kertet, a környezetet, a panorámát és élvezhették a társasági életet.

Gazdag választékot találsz

Ha a külső tereidet szépen és stílusosan szeretnéd berendezni, akkor tegyél egy látogatást a DODO kerti kanapé oldalára, ahol nagy választékot találsz ezekből a méltán népszerű bútordarabokból. Náluk garantáltan megtalálhatod a kisebb erkélyekre való, de a jó nagy teraszokra is kényelmesen elférő modelleket. Léteznek klasszikus, a benti kanapékhoz hasonló kialakítású darabok, valamint sarok kerti kanapék is. 

Változatos az anyaghasználat is: természetes fa, rattan, műrattan, műanyag és fém alapanyagokkal találkozhatsz a kínálatban.

Sokféle alapanyag

Ha kültérre szeretnél bútorokat választani, akkor igencsak lényeges kérdés az alapanyag. Sokan kedvelik a fából készült kerti berendezési tárgyakat. A kerti kanapék esetében olyan alapanyagot érdemes választani, amely jól viseli a szabadtéri megpróbáltatásokat. A teakfa tipikusan ilyen. Számos csodás teakfa vázzal gyártott kerti kanapé modellt vásárolhatsz a DODO-nál. Ha odafigyelsz a kellő ápolásra, és télen véded vagy fagymentes helyen tárolod, sokáig díszíti majd a tereidet. A rattan is nagyon népszerű kerti kanapé alapanyag, ám mindenképp védeni kell a fagyos időszakokban. 

Méltán kedveltek a műanyag és a fém kerti kanapék is. Általában sokkal könnyebbek a fent említett társaiknál, éppen ezért a mozgatásuk és áthelyezésük egyszerűbb lehet. Tisztításukhoz sem igényelnek speciális anyagokat és felszerelést. A műanyag nem viseli jól a hideget és a tűző napot, de az alumíniumból készült elemek igen.

Kényelmes ülést biztosít

Persze a kerti kanapék kényelmét a párnázatuk is erősen meghatározza. Éppen ezért ennek a kiválasztására is mindig fektess nagy hangsúlyt, hiszen a kényelmes felület remek helye lesz majd a hosszabb-rövidebb pihenésnek, és a szabadban töltött programok élvezetét is nagyban befolyásolja. Célszerű olyan anyagot választani, amely vízlepergető vagy legalább nagyon könnyen megszárad. A megfelelő tömítés és vastagság a kényelem alapfeltétele. Külön előnyös, ha könnyen lehet tisztítani, hogy mindig rendezetten várhassa, hogy helyet foglaljanak rajta.

A kerti kanapé a külső tér stílusát és hangulatát alapvetően meg tudja határozni, ezért törekedj ott az összes bútor és dekorációs elem összhangjára. A harmonikus enteriőrben mindenki csak jobb kedvre derül majd. Természetesen a DODO most is partnered a tökéletes kerti berendezés kiválasztásában.

A rovat további hírei: Mozaik

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!