"... új színfolt, új koncepció lesz a magyarországi fesztiválok kínálatában"

Öcaline - 2023. augusztus 17. 17:20

Különleges kínálattal rendezik az Újvárosi Fesztivált a Szalki-szigeten augusztus 20-án, árulta el a DO-nak Pető Zsolt, a főszervező Euroshow Events International ügyvezetője. Az nem kérdés, hogy a legnagyobb durranásnak a Quimby zenekar "hazatérése" ígérkezik, de a kezdeményezés egy hosszabb távú, még nagyobb szabású kísérlet első állomása lesz. Interjú + extrák.

A hivatalos fesztiválhonlapon is olvashatjuk, hogy sok újdonsággal készül az Euroshow – első kézből szeretném tudni a választ: miért és mennyiben lesz különleges az Újvárosi Fesztivál felhozatala?
– Erre egyszerre két válasz is adódik. Egyfelől a „hagyományos” fesztiválkínálat terén lesz nagyon erős: a legnagyobb dobás mindenképpen az a Quimby élő koncert lesz, amelyet a város már évek óta nagyon vár, hiszen a dunaújvárosi kötődésű zenekar már több mint öt éve nem koncertezett „hazai pályán”. Az is különlegesség, hogy a fesztivál keretében két színpadon zajlanak majd az események. A gyerekeknek, családoknak külön kínálattal készülünk, míg a nagyszínpadon egy nagyon erős line-up csalogatja a közönséget – a New Level Empire, a Quimby és DJ Willcox is színre lép augusztus 20-án. De ez csak az érem egyik oldala – és szerintem a másik is nagyon fontos. Az Újvárosi Fesztivál új színfolt, új koncepció lesz a magyarországi fesztiválok kínálatában – a hagyományos családi nap és sportprogramok mellett jelen lesznek a fent említett színpadi programok, de egy teljesen új elemmel, a szabadegyetemi előadások megrendezése révén teremt értéket azok számára, akik az önfeledt szórakozás, a bulizás mellett a kultúrát is keresik, és nyitottak az edukációra.

Mit takar a szabadegyetemi program?
– Olyan előadások, kerekasztal beszélgetések lesznek elérhetők, amelyeket máshol, más oktatási struktúrában, a hagyományos intézményi kereteken belül nem érhet el a nagyközönség. Egy mondattal kifejezve: Dunaújváros és a régió jövőjét vesszük górcső alá – a lehető legtöbb nézőpontból. Az előadásokról bővebben a hivatalos weboldalon találhatnak információt az érdeklődők – őszintén hiszek abban, hogy nyár ide vagy oda, ez a programelem is sok érdeklődőt vonz majd.
Amikor a beszélgetésre készültünk, megemlítette, hogy az idei eseménysor egy új, távlatosabb történet első állomása lesz – főszervezőként miért ajánlja a közönségnek az Újvárosi Fesztivált, és mi lehet a történet kifutása?
– Kezdjük a végén: valóban olyan új kezdeményezést álmodtunk meg, amely egyfelől teljesen politikamentesen kíván értékeket közvetíteni, másrészt viszont hosszú távon még karakteresebbé teszi a várost – növeli a vonzerejét, segíti az idegenforgalmi fejlődését. Mint említettem, a szórakozáson túl komoly kulturális és edukációs értéket is képvisel. A fesztivál idén ugyan pilot jelleggel rendezi meg a szabadegyetemi programokat, de jövőre már egy négy napos eseményben gondolkodunk – azzal a deklarált céllal és konok elhatározással, hogy nap közben a programok gerincét éppen ezek az értékteremtő események adják majd. Hiszünk abban, hogy a minőségi szórakoztatás mellett az emberek szeretete és a valódi igények kielégítése teheti igazán naggyá az Újvárosi Fesztivált. És személy szerint is bízom benne, hogy már az idei megmozdulás igazolja: jó úton járunk! 

Támogatók nélkül nem menne – sokan álltak már most a fesztivál mellé!

Az Újvárosi Fesztivál különlegessége lesz az is, hogy egy ilyen nagyszabású programsorozat ingyenesen látogatható – ezt természetesen a kezdeményezés támogatói tették, teszik lehetővé. Az esemény főszponzora Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, arany fokozatú támogatóként vállalt szerepet a program sikerében a Hamburger Hungária, a Hankook Tire Magyarország, a Dunaújvárosi Egyetem, az MVM Paksi Atomerőmű és a Szentkirályi Magyarország. Szintén a támogatók sorában szerepel, komolyan a rendezvény mellé állt az Épduferr, a Kemiker, a Ford Máté, a Beton+, a DuTrade, a DVG Zrt., a Bartók Kamaraszínház, valamint a Rádió24 és a DS Média is. 
A szervezők ígérete szerint a szponzorok többsége a szponzorfaluban, a kemping területén ki is települ majd – és rengeteg ajándékkal várja a fesztivál vendégeit!

A programkínálatról külön összeállítással jelentkezünk, addig is érdemes ellátogatni a már említett hivatalos weboldalra – itt a link!

Újvárosi Fesztivál (katt) >>

(Címlap- és nyitókép: sinco.hu; belső oldali portré: DO-archív; plakát: Újvárosi Fesztivál)

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.