A hidegfrontnak lőttek, napsütéses, nyárias hetünk lesz

Öcaline - 2023. szeptember 25. 10:06

A hét közepére megint 30 fok körüli értékekkel számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A kánikulának annyi, de kellemes, nyárias időnk lesz, csapadék nélkül.

"Visszatér a szeptemberi nyár" – így összegezte az előttünk álló napok várható időjárását hétindító prognózisa elején a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szerkesztője. Krausz Mikes Miklós már mára is napos, kellemes időt ígér: a nap első felében még lehetnek erősen felhős tájak, szórványos esővel, ám déltől határozottan csökken a felhőzet. Egyre nagyobb területen süt ki a nap, és 24-26 fok köré melegszik a levegő – igaz, az északkeleti szél élénk marad.
Hasonló képletet ígérnek keddre a friss modellek: a reggeli párásság megszűnése után ragyogóan napos, száraz időre számíthatunk. Nap közben 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet országszerte, felhősebb időre csak az északi hegyes-völgyes vidékek lakói készülhetnek – szerencsére ők is csak átmenetileg.
Még ragyogóbbnak ígérkezik a szerda, szinte alig lesz felhő az égen, sok-sok napsütésre van kilátás, és stabilan 26-28 fokos csúcsokat mérhetünk. Az is erősíti a nyárias hőérzetet, hogy már csak néha élénkülhet meg az északkeleti szél. 
A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön és pénteken is folytatódik a kellemes szeptemberi nyár – sok napsütéssel számolhatunk, csapadék nélkül. Reggelente 12-14, míg délutánonként változatlanul 26-27 fok valószínű. Érdemi változás a hét végén sem várható – valamivel több felhővel, de gyenge csapadékhajlammal számolhatunk, és változatlanul maradnak a 25 fok körüli értékek délutánonként.

Kellemes, kifejezetten nyárias idő lesz – aki csak teheti, válasszon szabadtéri programot!

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Amit tudni kell erről a szembetegségről: árpa

Amit tudni kell erről a szembetegségről: árpa

2024. máj. 24.

Sajnos nagyon gyakori szembetegség az árpa, ami nagyon kellemetlen és bosszantó, azonban nem olyan ártalmas. Gyakran kezdődik egy kis fájdalommal, vagy olyan érzéssel, mintha nehéz lenne a szemhéj. Később persze szúr, viszket, kapar...

DSTV: mozgalmas program a lőtéren

DSTV: mozgalmas program a lőtéren

2024. máj. 24.

Fegyverropogástól hangos családi és nyílt napot szervezett a dunaújvárosi lőteret működtető Főnix SE, derül ki a DSTV összeállításából. A szervezet ezzel ünnepelte, hogy újra birtokba vehette a létesítményt. Hangkép.

Kinyitott az élményfürdő, változatlan árakkal!

Kinyitott az élményfürdő, változatlan árakkal!

2024. máj. 23.

Belül rend és tisztaságillat, kívül kristálytiszta és meleg víz, ápolt és gyönyörű zöld környezet. Ráadásul a pénztárnál sem lepődünk meg, a tavalyi árakon nyitott az élményfürdő. Állítólag még a büfé sem emelt árakat. Tehát minden változatlan, újra várja a vendégeket a népszerű rekreációs bázis!

Irány a Parázs-Varázs – de busszal menjen, aki csak teheti!

Irány a Parázs-Varázs – de busszal menjen, aki csak teheti!

2024. máj. 23.

A legzúzósabb idősávban 15 percenként indulnak a járatok a nagy közösségi grillparti és kavalkád helyszínére szombaton, vasárnap fél óránként lesz busszal megközelíthető a Szalki-sziget! Útvonal és menetrend itt!

Profi műszerek profi projektekhez: miért fontosak a minőségi építőipari mérőeszközök?

Profi műszerek profi projektekhez: miért fontosak a minőségi építőipari mérőeszközök?

2024. máj. 23.

Az építőiparban a pontosság és a minőség kulcsfontosságú tényezőnek számítanak, a biztonságos munkavégzésről már nem is beszélve. Éppen ezért a megfelelő mérőeszközök használata elengedhetetlen ahhoz, hogy magas színvonalú munkát végezzünk, és egy-egy projektet időben, költséghatékony módon, balesetmentesen tudjunk kivitelezni. (X)

Erős emberek versenye a Parázs-Varázson

Erős emberek versenye a Parázs-Varázson

2024. máj. 22.

Nem mindennapi erőpróba színesíti a Szalki-szigeti kavalkád kínálatát szombaton: városunkat is útba ejti ugyanis a Nemzetközi Erős Emberek Versenysorozata – szombaton 10, majd 15 órától. Flyer. 

3 érv, amiért neked is szükséged van egy összecsukható ruhaszárítóra

3 érv, amiért neked is szükséged van egy összecsukható ruhaszárítóra

2024. máj. 22.

A ruhaszárító a háztartások egyik alapvető kelléke, hiszen a mosott ruhákat ki kell teríteni valahová, ahol rendesen meg tudnak száradni. Még azokban az otthonokban is gyakorta használják, ahol egyébként szárítógép is van, hiszen 2-3 ruhaneműért nem érdemes beindítani a készüléket, illetve nyáron sokkal jobb kint a szabad levegőn teregetni.