Extra színvonal a pingpongosoknál

spigott - 2023. szeptember 18. 16:00

Látványos, remek csatát vívott a Dunaújvárosi Egyesem SE első számú asztalitenisz csapata a Mosonmagyaróvárral az Extra Liga nyitófordulójában.

A sportág ünnepére készültek hétvégén a Dunaújvárosi Egyetem Sportegyesület asztaliteniszezőinél, ugyanis azok után, hogy a szakosztály első számú együttese a tavalyi esztendőben megnyerte az NB I-es pontvadászatot, fennállása során először léphetett asztalhoz az Extra Ligában, az ország legjobb tizenkét együttese között.

Történelmi meccs a Pannonban

A dunaújvárosiak azt a Mosonmagyaróvárt látták vendégül a Pannon Oktatási Központban, szombaton délelőtt tizenegy órától, mely a tavalyi szezont a tizedik helyen fejezte be az élvonalban, ám az idénre jelentősen megerősítették keretüket, ugyanis a bajnok pécsiektől leigazolták Gerold Gábort, méghozzá azzal a nem titkolt céllal, hogy vele megerősödve a középmezőnyben végezzenek az idei szezonban. A mérkőzés előtt kisebb ünnepségre is sor került, ugyanis ekkor adták át a dunaújvárosi asztaliteniszezőknek a tavalyi NB I-es bajnoki címért járó aranyérmeket, melyeket természetesen nagy örömmel fogadtak a játékosok.

Az éremátadó után jöhetett az egyetemisták történelmi meccse, melynek a Biró Bálint, Éliás Attila, Katona Gergely összeállításban vágtak neki a mieink, s a találkozó elsősorban utóbbi számára ígérkezett igen pikánsnak, ugyanis éppen Mosonmagyaróvárról szerződött Dunaújvárosba a nyáron. A mieink nem is kezdhettek volna jobban, ugyanis a párosok meccsét óriási, ötszettes küzdelemben húzta be Biró Bálint és Katona Gergely kettőse a Gerold Gábor, Ócsai Máté összeállításban felálló formáció ellen. A folytatás több nagyon kiegyenlített meccset hozott, ám az egyeseknél jobban összpontosítottak a vendégek, akik közül Ócsai és Gerold is remekelt, s bár Katona Gergely elhozott egy meccset ifj. Németh Péterrel szemben, a remek színvonalú csatából végül a mosonmagyaróvári csapat jött ki győztesen (2-5).

Bizonyították, hogy itt a helyük

A dunaújvárosiak a vereség ellenére sem lehettek azonban csalódottak, látványos, jó meccsel örvendeztették meg azokat, akik a helyszínen tekintették meg a találkozót. Összességében elégedett volt a csapat teljesítményével Katona Gergely is, míg a vendégek szakosztályvezetője elismerte, hogy a mieink nagyon megnehezítették a dolgukat.

Katona Gergely: – Tudtuk, hogy a jelenlegi játékerőt tekintve a Mosonmagyaróvár egy jobb csapat nálunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem nyerhetünk egy ilyen találkozón. Elszántan vágtunk neki a meccsnek, a párost meg is nyertük, méghozzá nagyon jó játékkal, s az első két egyes is ki-ki meccset hozott. Itt egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy végig vigyük a győzelmeket ahhoz, hogy egy bravúrt tudjunk bemutatni, de összességében jól játszottunk, s megnehezítettük a vendégek dolgát.

Végh Zoltán felvételei

Varga Ferenc: – Bár az 5-2 magabiztos győzelemnek tűnhet, szó sem volt erről, de több mérkőzés is pengeélen táncolt, nem ilyen nehéz meccsre számítottunk. A Dunaújváros újoncként is nagyon jól játszott, ezért izgalmas volt az összecsapás, s csak gratulálni tudok a hazaiaknak, mert bizonyították, hogy tényleg helyük van az Extra Ligában.

Hozták a kötelezőt

Nemcsak a szakosztály extraligás csapatának játkosai öltöttek azonban szerelést szombaton, hanem az NB II-es és az NB III-as együttes tagjai is. Az NB II-ben a kiesés elől menekülő gárda a Dombóvár csapatát fogadta a POK-ban, szombaton reggel kilenc órától, s a Jeszenszki Dániel, Nemes Vince, Makk Benedek összeállítású együttese összességében magabiztos, 11-7-es sikert aratva vágott neki a 2023/2024-es szezonnak. Jeszenszki és Nemes az általuk nyert 9 mérkőzés során szettet sem veszítettek.

Az NB III-as csapat a pécsiek negyedik számú együttesét látta vendégül, s az ifj. Ármos József, Váczi Norbert, Németh Márton, Ambrus Géza felállásban játszó együttes nagy csatában, 10-8-ra diadalmaskodott vetélytársa ellen, még szebbé téve a Dunaújvárosi Egyetem SE asztaliteniszezőinek szezonkezdését.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.