Dunaújváros Hetilap

Gyűjtést kezdenek a tragikus sorsú fiatalasszony családja megsegítésére

Öcaline - 2023. szeptember 7. 10:05

Nem tisztünk, és pláne nem feladatunk igazságot tenni, de kötelességünk segíteni – a hozzátartozók felhívása következik Kabai Anna tragikus halála után, a család megsegítése céljából.

A kezdeményezést Endrefi-Konics Julianna, a szép emlékű Vasmű úti Adományközpont ötletgazda-szervezője indította, aki családtagként emlékezik a tragikus sorsú fiatalasszonyra – visszaemlékezése után a segítségnyújtás formáiról olvashatnak.

Csak a gyász maradt

"Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatom, hogy gyermekem, Kabai Anna 2023. augusztus 28-án 37 éves korában elhunyt, egy hónapnyi szenvedés után megtért a jó Istenhez! Szívemben örökké élni fogsz, drága kislányom!"
Ezekkel a szavakkal búcsúzott édesanyja Annától. Bizonyára sokan olvasták a fiatal édesanya történetét, és sokan szorítottak a felépüléséért, mint ahogyan én is! Még a mai napig nem hiszem el, hogy elment! 
Annával szinte együtt nőttünk fel. Két hónap különbséggel születtünk, és mivel anyai ágon unokatestvérek vagyunk, így gyerekként rengeteg időt töltöttünk együtt vele és húgával közösen. Annáról igazán csak jót tudok mondani. Már gyerekként imádott barátkozni, igazi közösségi ember volt, és ez felnőtt korára sem változott. Mindig mosolygott, és szeretettel fordult az emberekhez! Imádtunk csintalankodni, bohóckodni, rengeteget táncolni, és szédülésig forogni. Együtt jártunk templomba, húgával és barátnőivel, együtt bérmálkoztunk. Mindenhol meghatározó egyéniség volt! Az emberek iránti szeretetét a szüleitől örökölte – csodálatos emberek! 
Az életüket adnák mindkét lányukért. Gyerekkoruk óta egy igazi háttérországként működtek nekik. Sokszor erőn felül megadtak nekik mindent. Igazi imádattal szeretik őket. Amióta megszületett Anna és Károly kisfia, azóta minden egyes nap találkoztak az unokájukkal. Odaadásuk, szeretetük példaértékű! 
Anna betegsége óta 5 héten keresztül látogatták őt minden áldott nap a pesti kórházban. Párja kitartóan utazott minden nap valamely családtaggal Annához, hogy erőt öntsenek belé, hogy tartson ki, és gyógyuljon meg! Sajnos ez másképp lett! Az élet mást hozott. 
Elment egy édesanya, egy gyermek, egy testvér, egy szerelem, és még sorolhatnám. Csak a gyász maradt és az az űr, amit itt hagyott maga után! 
Azóta a félárván maradt gyermeket az édesapa, Anna szülei és húga közösen nevelik. Egymás közt próbálják megoldani ezt, hiszen dolgozni kell, az élet sajnos nem áll meg, és így is rengeteget voltak szabadságon emiatt. Olyan óriási szeretet veszi körül ezt a gyermeket pici kora óta, hogy talán ez segít majd idővel neki is a fájdalmat enyhíteni. 
Már több mint 10 éve foglalkozom adományozással, volt egy Adomány központom is, a Juli és a segítő Angyalok néven. Ma már inkább a lelki folyamatok megsegítése vette át ennek nagy részét. Így nem volt kérdés, hogy valahogy segítek nekik!
Először nem akarták elfogadni, hiszen sose kértek még senkitől semmit, és nem szeretnék, hogy megsajnálják őket! Természetesen érthető volt, de végül megértették ők is, hogy ezt mi ajánljuk fel, mivel segíteni szeretnénk nekik. 
Sajnos sokan szembesültek már azzal, hogy egy ilyen tragédiánál nem elég a fájdalom, a keserűség, de ott van még egy borzasztó anyagi teher! Ennek kapcsán gondoltuk úgy, hogy gyűjtést szervezünk Anna családjának.

Köszönettel fogadnak minden segítséget

Sokszor érezzük úgy ilyen helyzetben, hogy szeretnénk segíteni, de felmerül bennünk, hogy mit is tehetnénk?! Aki úgy érzi, hogy szívesen segítene nekik, az alábbi számlára történő utalással megteheti: 

Kabai Lászlóné 
11600006-00000000-45951493
Közleménybe: adomány

UPDATE

Külföldi utalás esetén

IBAN HU46 1160 0006 0000 0000 4595 1493
Swiftkód GIBAHUHB

FRISSÍTÉS

A család kérése, hogy a temetés résztvevői egy-egy szál virággal róják le kegyeletüket. 

Anna búcsúztatója szeptember 8-án, pénteken 14 órakor lesz a mezőfalvi temetőben.

Remélem,  Lőrincz L. László gondolata valósággá válik: "Ha bajba kerülsz is, soha ne veszítsd el a reményt, mert ahol a szükség dombnyi, ott a segítség hegynyi, és meglehet, közvetlenül a hátad mögött áll." Legyünk a hegy, amely most igazán a hátuk mögött áll a bajban!

Mindenkinek hálás szívvel köszönjük a segítséget – a család nevében is!

(Kabai Anna fotóját a család engedélyével tettük közzé)
 

A rovat további hírei: Közélet

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.