Közös akció a takarítási világnapon!

Öcaline - 2023. szeptember 13. 16:00

Jeles összefogás, nyitott akció: intézményeket, egyesületeket, családokat, városlakókat várnak a takarítási világnapra időzített közösségi kezdeményezésre az erdei tornapályán – szombaton délelőtt.

A DLSZ Jót Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja hívta életre a programot, amelyhez azóta több szervezet, egyesület, de még a város önkormányzata és a "Rajta, Újváros!" Egyesület is csatlakozott – acél egyértelmű: a szeptember 16-án, szombaton 10-14 óra között esedékes akció során a résztvevők az erdei tornapályát szeretnék tisztává varázsolni.

Közösen, összefogva

A szervezők intézményeket, egyesületeket, családokat, városlakókat várnak a közös takarításra – a feladat adott: a tornapályát és környezetét szeretnék mentesíteni az illegális hulladéktól!
A Jót Szívből Dunaújvárosért! és a dunaújvárosi Decathlon Áruház közösen minden évben részt vesz a nemzetközi szemétszedés napján, vagyis a World Cleanup Day nevű eseményen, amikor emberek ezrei gyűjtenek szemetet a világ minden pontján. A DLSZ csapata elsőként csatlakozott és vállal a szervezésben szerepet az áruházzal, hogy idén is közösen, a város lakóival összefogva tisztítsák meg az erdei tornapálya környezetét az építési, kommunális és egyéb hulladékoktól.
Mint Petrás Gábor, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta, a világnap nemcsak arról szól, hogy megtisztítjuk a köztereket az eldobált hulladéktól – a közösségi szemlélet erősítése, a szabadban történő  mozgás egyszerre ígér hasznos tevékenységet és igazi kikapcsolódást – az külön elszomorító, hogy gyakran a népszerű rekreációs bázisok, a szép túraútvonalak, kedvelt kerékpárutak, csendes horgásztavak mentén elhagyott szeméthegyek rontják el az idilli összképet. 
Itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk: a szervezők várják a dunaújvárosi sportszervezetek, iskolák, vállalkozások és persze minél több városlakó csatlakozását eseményükhöz – szeptember 16-án, szombaton 10 órától 14 óráig tervezik a programot, amely során megtisztulhat a tornapálya!

A szervezők, partnerek és támogatók listája örvendetesen hosszú – íme:

Decathlon Sportáruház
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Dunaújvárosi önkormányzata
"Rajta, Újváros!" Egyesület
Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye
Vasvári Pál Általános Iskola
Pentelei Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Pannon Oktatási Központ
Dunanett Nonprofit Kft.
Pénzes Frigyes
Horváth Attila
Carissa Sportegyesület
Csapó Nóra
Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete 

A lista természetesen még bővülhet: szeretettel várnak mindenkit a nagy közös városcsinosító akcióra! Együtt könnyebb!

(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Mozaik

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)