Bánhatják a sok kihagyott helyzetet az Acélbikák

spigott - 2023. október 21. 7:20

Hiába lőtt közel kétszer annyit kapura, mint ellenfele, 4-2-es vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A DEAC elleni debreceni összecsapáson mérették meg magukat Acélbikáink pénteken este, azzal a nem titkolt céllal, hogy elhozzák a három pontot az első győzelmüket a legutóbbi fordulóban megszerző házigazdáktól.

A kezdésre nem is lehetett panasz, masszív dunaújvárosi fölénnyel kezdődött a meccs, de hiába játszottak kétszer is emberfórban a mieink, s voltak meg a lehetőségek a gólszerzésre, nem sikerült bevinni a vezető találatot. Ami nem jött össze előnyben, a jött egyenlő létszámban, méghozzá Sziszak és Somogyi közreműködésével, ugyanis előbbi kapu elé lőtt korongjába utóbbi ért bele gólt érően a 12. percben (0-1). Szűk két percig örülhettünk csak a vezetésnek, mert Bucskin erőszakossága egyenlítést ért a DEAC-nak, majd a 19. percben Mihalik is belőtt egy kipattanót, így az első szünetre a vendéglátók vonulhattak elégedettebben.

A fordulás után még nyomasztóbbá vált az Acélbikák mezőnyfölénye, s Elomaa remek lövéséve a 25. percben végre sikerült egyenlíteni (2-2). A folytatás oda-vissza hokit hozott, de hiába lőtt rengeteget kapura Niko Eronen alakulata, Hetényi eszén senki sem tudott már túljárni. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a túloldalon jött is a büntetés, mert a 36. percben előbb Szmirnov, majd Novotny ért bele gólt érően egy lövésbe, s máris kettővel vezettek a debreceniek (4-2).

Képek forrása: DEAC

Az utolsó harmadban sokkal zártabban védekeztek a házigazdák, míg a mieink egy kivédekezett emberhátrány után igyekeztek feljebb zárkózni, ám hiába játszottak továbbra is veszélyesebben ellenfelüknél, lehetőségeikkel továbbra sem tudtak élni. Az utolsó három és fél percben Kovács kapus helyett is mezőnyjátékost küldött jégre a szakvezetés, de a gólszerzéssel ma (is) hadilábon álltak hokisaink, így végül a Debrecen örülhetett a 4-2-es győzelemnek.

DEAC – DAB 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)

DEAC: Hetényi - Mingazov (1), Krollis, Koblar (1), Novotny 1, Hári – Usnyev (2), Dobmayer, Bucskin 1, Szmirnov 1, Vasziljev - Ilvessuo, Bukor (1), Mihalik A. 1, Rétfalvi, Molnár (1) - Sándor, Jakabfy S., Mazzag, Révész, Mihalik G. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.

DAB: Kovács - Ahonen, Maarnela (1), Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi 1 - Blomberg, Svars, Szalma, Koskinen, Elomaa 1 (1) – Sziszak (1), Léránt, Sillanpää, Nemes, Dostalek - Dézsi, Strenk, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.