Foglalkozásokkal és közösségi játszóházzal ünnepel a szakszolgálat

Öcaline - 2023. október 2. 17:10

Az intézményrendszer alapításának 10. évfordulója alkalmából szerveznek játékos, színes foglalkozásokkal tarkított sorozatot. Az egyik csúcspontnak a játszóház ígérkezik kedden délelőtt – a program nyitott, mindenkit szeretettel várnak!

A pedagógiai szakszolgálatok országosan e napokban-hetekben ünneplik a 10 éves fennállásukat, tudatta a DO-val Kissné Korsós Ágnes, a Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye vezetője. Ennek keretében Szakszolgálati hét címmel többféle program lesz a Bóna István utca 7. cím alatt működő dunaújvárosi bázison is – a kínálatot részben a szülőknek, részben a szakembereknek szervezik. Ez utóbbira remek példa a Mi zajlik a színfalak mögött? című sorozat, amely keretében a logopédusok nyitott foglalkozások során tartanak előadást a szakembereknek a város óvodáiban. Az érdeklődő szakemberek a szakszolgálat keretében futós dadogás terápia sarokköveit is megismerhetik, míg A szakszolgálati iránytű címmel az igazgatóhoz intézhetnek kérdéseket az érdeklődők.  
A korai fejlesztés területén pedig játszóházat terveznek október 3-án, kedden 9-12 óra között – erre a programra minden érdeklődőt várnak, a kínálat részleteit Bordácsné Ágoston Krisztina gyógypedagógus, a szakszolgálat munkatársa, az esemény főszervezője összegezte:
– Őszi kavalkád című játszóházi programunk során többféle életkorú csoportnak szervezünk tevékenységeket. Két helyszínen, a Gesztenye teremben és a Makk teremben az őszhöz kapcsolódó játékos feladatokat lehet megoldani a gyermekekkel. A Mogyoró teremben a fényekkel tudnak játszani a vendégek, és ez egy rekreációs, lazító helyszínként is üzemel. A "tipegők" számára a Falevél teremben szervezünk dalos, mondókás játékokat – zenével, bábbal, sok-sok mozgással várjuk a kicsiket és szüleiket. Külön készülünk a legkisebbeknek is: 10.30-tól a babák számára szervezünk ringatót, mozgásos, ölbéli játékokkal – ennek a foglalkozásnak szintén a Falevél terem lesz a helyszíne.

Figyelem, fontos: a résztvevőktől váltócipőt, zoknit kérnek; ám a program teljesen nyitott, minden érdeklődőt szívesen látnak!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

Móricz 70: folytatódik az ünnepi sorozat

2024. máj. 03.

Koltai Róbert színművész az iskola öregdiákjaiként tér vissza a Móriczba szombaton, majd kamarakiállítással folytatódik az intézmény 70 évét ünneplő jubileumi programsorozat.

DSTV: játék és fegyelem az oviban

DSTV: játék és fegyelem az oviban

2024. máj. 01.

Folytatódott a DSTV sorozata az óvodásokról – ezúttal a fegyelmezés kérdései kerültek terítékre Gyenes Évával, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatójával. Még a szülők és az óvónők egymásra utaltságáról, együttműködéséről is szó esik. Hangkép.
 

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.