Gazdálkodj okosan! – rudasos sikerek a Kutatók Éjszakáján is

Öcaline - 2023. október 5. 10:30

A dunaújvárosi középiskola egyik formációja címet védett, a másik alig maradt le a dobogóról a Pannon Egyetem vállalatvezetési megméretésén. Checkpoint a hajtás után.

Dunaújváros diákok sikerével ért véget a Veszprémben a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának megméretése, tudatta a DO-val Orbán Mária, a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium gyakorlatioktatás-vezetője. A Gazdálkodj okosan! című vállalatvezetési checkpoint vetélkedőt a Kutatók Éjszakája országos programsorozata keretében rendezték még múlt pénteken – a viadalra összesen 17 csapat nevezett a térség városaiból.
A vetélkedőn a Rudas két csapattal is képviseltette magát a gazdálkodás és menedzsment ágazatról – a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmát tanuló diákoknak 9 állomáshelyen kellett megoldani különböző feladatokat a pénzügy, a számvitel, a marketing, a vállalatvezetés, a turizmus, a műszaki menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás és az emberi erőforrások témakörében. A viadal végül szép eredménnyel ért véget: a tavalyi siker után megvédte a címét, és újra az első helyen végzett a rudasosok 12. évfolyamos alakulata – a Banko Zoé, Veres-Kovács Fanni, Ranga Petra és Krizsán Balázs összetételű gárda így már második alkalommal nyerte meg a vetélkedőt. És az utánpótlás teljesítményére sem lehet panasz – a Rudas 11. c osztályát képviselő Kisteleki Linda, Tálos Panna, Plesz Orsolya, Sohár Ákos összetételű gárda alig maradt le a képzeletbeli dobogóról, végül a negyedik helyen végzett a rangos szakmai megméretésen.

Mindkét csapatnak gratulálunk a sikeres szerepléshez!

(Fotó: Pannon Egyetem)
 

A rovat további hírei: Oktatás

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

7,5 milliós támogatás a Dunaferr iskolának

2024. jún. 22.

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, évi nettó 40 milliárd forintot meghaladó árbevételű, debreceni székhelyű Daniella Villamosság alapítvány a dunaújvárosi DSZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola diákjai oktatását támogató, 7,5 millió  forint értékű villamosipari eszközöket tartalmazó csomagot adott át a képzési centrumnak. 

A könyvtár hősei

A könyvtár hősei

2024. jún. 20.

Remekül szerepeltek, szép elismerésekkel gazdagodtak a Szent Pantaleimon iskola 2.a osztályának diákjai a József Attila Könyvtár OlvasóPróba pályázatán.

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

Katonák a katedrán: osztály, vigyázzmenet!?

2024. jún. 17.

Közös nyilatkozatban ítélte el az Orbán-kormány újabb, az oktatási intézményrendszert fenyegető lépését több szakmai és civil szervezet. Az 55 év feletti katonák katedrára vezénylésének lehetőségéről kritikusan nyilatkozott a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet képviselője is.

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

Városunk óvodapedagógusait is ünnepelték (galériával)

2024. jún. 13.

Dicséretre méltó hagyomány, hogy a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai megünneplik a pedagógusnapot.  Így volt ez hétfőn is, ahol az ünnepségen Barta Endre alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd a Dunaújvárosi Óvoda vezetése méltatta a jubiláló és nyugdíjba vonuló kollégákat. Az ünnepségen a „Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa” díjat is átadták az arra érdemeseknek.

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

DSTV: digitális kalandorok a Móriczban

2024. jún. 12.

Komoly kihívásnak adott otthont a Móricz iskola, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény az ország 30 helyszíne egyikeként rendezte a Nagy Digitális Kaland elnevezésű viadalt két általános iskolás korcsoportnak a fiatalok digitális nevelése és a biztonságos internethasználat érdekében. Hangkép.

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

DSTV: ballagtak a Szent Pantaleimon óvodásai

2024. jún. 07.

Óvoda is működik a Szent Pantaleimon iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény első ballagóit köszönti – aki az iskolában folytatja, több mint 10 évet tölthet majd el ismerős környezetben. Hangkép.

DSTV: közel a természethez

DSTV: közel a természethez

2024. máj. 31.

Érdekes előadások színhelye volt a Baracsi úti Arborétum, derül ki a DSTV összeállításából. Orosz Csaba önkormányzati képviselő a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak közreműködésével ismét az oktatási intézmények csapatait várta természetközeli ismeretterjesztésre. Hangkép.