Gyergyói öröm a jégcsarnokban

spigott - 2023. október 9. 7:30

Izgalmas, nagy csatában szenvedett 2-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Gyergyói HK elleni hazai összecsapáson az Erste Liga vasárnap esti fordulójában.

A címvédő Gyergyói HK elleni hazai mérkőzéssel zárták a hetet Acélbikáink vasárnap este, s bár Lorraine visszatért eltiltásából, Dostálek a bemelegítés alatt megsérült, így már a meccs előtt át kellett alakítania a sorokat Niko Eronen vezetőedzőnek.

Ez nem igazán látszott meg a mieink játékán az első harmadban, mert több nagy helyzetet is sikerült kialakítani emberelőnyben, ám a befejezéseknél rendre hiányzott egy kicsi a remélt vezető találathoz. Élvezetes, oda-vissza hokit láthattak ekkor a drukkerek, mindkét kapusnak akadt feladat bőven, de Kovács és Rinne is tette a dolgát, így hiába a sok helyzet, gól nélküli állással vonultak az első pihenőre a felek.

A térfélcsere után sokkal nagyobb lendülettel kezdett a Gyergyó, Kovács több bravúrt is bemutatott, ám Sárpátki 27. percben eleresztett bombájánál már ő is tehetetlen volt (0-1). A vendégek lendületben maradtak, s a 34. percben egy szép kontra végén Sylvestre is betalált a hazai kapuba, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel a Bikákat (0-2). Akik ennek ellenére sem adták fel a küzdelmet, a harmad utolsó perceiben többször is közel álltak a szépítéshez, ám Rinne rendre útját állta próbálkozásaiknak.

A harmadik húsz percet emberelőnyben kezdhették hokisaink, ám hiába voltak aktívabbak vetélytársuknál, a címvédő jól védekezve óvta ketrecét, mely előtt Rinne sem akart hibázni. Akadt persze védeni valója Kovácsnak is, de a véghajrában újra a vendégek finn portása volt a főszereplő, mert Horvath fegyelmezetlensége miatt négyperces hátrányba kerültek, s ekkor több nagyon fontos védéssel őrizte csapata kétgólos előnyét. Mindössze 13 másodperccel a lefújás előtt Szalma beleérős góljával visszajött még némi remény, ám a hátralévő idő már csak egy lövésre volt elég, gólra nem, így a címvédő 2-1-es sikerével ért véget az összecsapás.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Sokat kellett javulnunk a Brassó elleni mérkőzéshez képest, ezért sokat beszéltünk arról, hogy mit is szeretnénk magunktól látni, s összességében nagyot is léptünk előre. Már a reggeli átmozgatáson láttuk, hogy készen állnak a srácok a találkozóra, s egy nagyon fair első harmadot produkált mindkét csapat. A másodikban azonban több jó pillanata volt a Gyergyónak, míg mi egy kicsit hanyagok voltunk a koronggal a saját harmadunkban. A harmadikban viszont szépen nyomtunk, megvoltak a lehetőségeink, hogy korábban, sokkal korábban megszerezzük az első gólunkat, de nagyon örülök annak, a számunkra nem túl jó második harmad után miként jöttünk ki a harmadikra, s a kis birkózásból, ami a második harmad végén volt, sikerült energiát merítenünk. Összességében nagyon örülök annak, amit ma láttam a srácoktól, beletették a meccsbe, amit tudtak, ennél többet nem kérhettünk mi sem. Így kell ennek lennie, kiadod magadból, amit lehet, aztán meglátod, mi történik, de így lesznek jobb esélyeid arra, hogy pontokat szerezzél. Végül ők nyertek egy góllal, de tőlünk is egy jó csata volt ez a mai.

Szilassy Zoltán: – Minden pontnak örülni kell, ahogy nézzük az eddigi meccsek eredményeit. Nagyon nehéz nyerni, s ha egy kicsit nem figyelsz oda, vagy rosszabb napot fogsz ki, akkor bárhol ki tudsz kapni. Láttam a Dunaújváros eddigi meccseit, egy markáns csapat benyomását keltik, amelyik jobb, mint a tavalyi. Úgy érzem, a második harmadban nem kettő góllal voltunk jobbak, s bár számszerűleg ennyivel, ekkor nagyon jól játszottunk, többet is lőhettünk volna. Ugyanaz volt, mint Miskolcon, ott is el kellett volna döntenünk a meccset a második harmadban, szerencsére ezt ma megtettük. A harmadik harmadunkat átnézzük, miért voltunk passzívabbak, nyilván a sok kiállítás nem segített, s a végén ezzel a felesleges négyperces büntetéssel adtunk egy olyan kártyát az Újváros kezébe, amivel akár vissza is jöhetett volna a meccsbe. Sajnálom az utolsó másodpercekben kapott gólt, az öt a négy elleni játékunk rendben volt, egyetlen előnyünket jól játszottuk meg, a gól hiányzott. Összességében fontos három pont volt, megdolgoztunk érte és megérdemelten nyertünk.

DAB – Gyergyói HK 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

DAB: Kovács - Varga, Maarnela, Elomaa, Lorraine, Somogyi - Ahonen, Svars, Sillanpää, Koskinen, Hadzinikolic (1) - Moore, Sziszak, Szalma 1, Nemes, Strenk - Léránt, Pinczés, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

Gyergyói HK: Rinne - Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó - Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre 1 (1), Sárpátki 1 (1) - Imre, Horvath, DiDiomete, Csiszer, Szigeti - Silló, Kozma, Vincze G. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.