A fényfüzérek nem csupán a karácsonyi hangulat felelősei

doszerk - 2023. november 16. 8:01

Karácsony közeledtével mindenki igyekszik megteremteni azt a hangulatot, amely megmelengeti a szíveket és emlékezetessé teszi az adventi vasárnapokat, a karácsonyi estéket, a téli szünet napjait. (X)

Ennek egyik legfőbb eszközei a fényfüzérek, amelyek mára már kültéri és beltéri formában is elérhetők, így nem csupán a lakást, hanem a kertet, és a ház külső homlokzatát, a kerítést is fel lehet velük díszíteni.

Nem kell az ünnepekre szorítkozni

Míg korábban kizárólag az ünnepek alkalmával volt szokás felaggatni fényfüzéreket, addig ez mára már teljességgel megváltozott. Ha valakinek a mindennapi hangulatát egy fényfüggöny dobja fel, akkor azzal akár a szobabelsőt is díszítheti. Ehhez a legszélesebb választékot a BestMarkt webáruház fényfüzér kínálata nyújtja, amely a legkülönfélébb termékekkel igyekszik vásárlóinak kedvében járni.

Ezek a világító elemek lehetővé teszik, hogy kertünket, házunk tetejét, az ereszcsatornát is díszítsük velük. Léteznek kimondottan kül- és beltéri változatok, de a legtöbb ma már univerzális, így használható házon belül és kívül is. Az a fontos, hogy egy csak beltérit semmiképpen ne vigyünk ki, hiszen nem fogja bírni az időjárás viszontagságait és hamar tönkremegy.

Kertünkben ezeket a csodálatos csillogó fényfüggönyöket kiegészíthetjük fákra aggatott égősorokkal is, vagy akár állatokat megformáló fényfüzérekkel. Amire érdemes odafigyelni, hogy olyan helyre tegyük mindig ezeket a lámpákat, ahol nem zavarjuk vele a szomszédokat, hiszen eléggé kellemetlen egy hálószoba melletti, állandóan világító égősor.

Az égők alakja már megadja az alaphangulatot

A mostani fényfüzérek már igazán változatos formatervezéssel csalogatják leendő vásárlóikat. Ugyanis a lehető legkülönbözőbb motívumokkal igyekeznek feldobni az ünnepek hangulatát és a téli, borongós estéket. A leggyakoribb gömb alakú izzókat tartalmazó fényfüzéren kívül már igen gyakori a csillag, a henger vagy a jégcsap alakú égő is.

Ne felejtsük, hogy ügyeljünk az energiatakarékosságra is, és ha lehet LED-es izzókat tartalmazó égősort szerezzünk be. Sokszor előfordul ugyanis, hogy kiég egy égő, ezért vásárlás előtt tájékozódjunk, hogy cserélhetők-e az izzók az adott típusban. Inkább vegyük meg a kicsit drágábbat, amely biztos minőségi háttérrel bír, mintsem, hogy egy olcsóbb, silányabb termék esetében, amikor kiég egyetlen égő, akkor dobhatjuk az egészet a kukába.

A fény típusa is meghatározó a vásárláskor, van, aki a hideg van, aki a meleg színeket kedveli. Egyre divatosabbak az ún. fényhálók is, amelyekkel kompletten egész fákat vagy bokrokat tudunk befedni.

Az év bármely időszakára

Napjainkban egyre többször látjuk, hogy valamilyen baráti, társas összejövetelen, különféle rendezvényeken a dekoráció része lett a fényfüzér, és akár egy színben vagy változó színvilágítással teszi egyedivé az alkalmat. 

Sokan már az utazásukra is magukkal viszik és nincs csodálatosabb, mint egy hangulatos tengerparti estén egy fényfüzér mellett üldögélni, amely akár a teraszra, vagy a lakókocsira került.
 

A rovat további hírei: Mozaik

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)

A növényvédelemhez permetező is kell!

A növényvédelemhez permetező is kell!

2024. júl. 23.

Akinek van kertje, az nap mint nap növényvédelmi feladatokkal találja szembe magát, amihez speciális eszközökre – például permetezőkre is szükség lehet. (X)

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

2024. júl. 23.

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

2024. júl. 23.

Negyedik hetéhez érkezett az MMK nyári tábori sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. A gyerekek – a sorozat legfiatalabb összetételű csapata – a mesék csodavilágával ismerkedhettek a színes, mozgalmas tábori "varázslatok" során. Hangkép.
 

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

2024. júl. 22.

Tombol a kánikula, napok óta 33 fok feletti értékeket mérhetünk országszerte. A rendkívüli hőség idején Dunaújvárosban több helyen is hűsölhetünk, és frissülhetünk. 

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

2024. júl. 22.

A periódus elején folytatódik a kánikula, de a hét közepén felfrissülhetünk végre a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végén ismét támad a meleg – igaz, már csak nappal.