Gól nélkül nem lehet nyerni

spigott - 2023. november 27. 7:30

Hiába a több hazai lehetőség, a hibátlanul védő Melnyicsuk vezérletével elvitte a három pontot Dunaújvárosból a FEHA19 jégkorong csapata.

A FEHA19 elleni hazai összecsapással folytatták Acélbikáink az Erste Liga küzdelmeit vasárnap este, s mivel a két gárdát mindössze kettő pont választotta el egymástól a tabellán, nagyon fontos lett volna számunkra a győzelem megszerzése.

Együttesünk ennek szellemében is vetette magát a meccsbe, az első felvonás elejétől igyekezett támadólag fellépni, s bár megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a hazai csatárok. a vendégek jobbára kontráikban bízva igyekeztek veszélyeztetni Tóth ketrecét, s bár akadt egy-két lehetőségük, továbbra is a mieink irányították a játékot. A játékra összességében nem lehetett panasz, a helyzetek kialakításáig eljutottak hokisaink, de azok kihasználása ma nagyon nem ment a Bikáknak, mert Melnyicsuk remekül védett, s ha ő sem ért már oda, akkor a kapuvas segítette ki a vendégeket.

A második felvonás már kiegyenlítettebb játékot hozott, melyben hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe, ám a 32. percig nem tudtak betalálni a felek. Ekkor az emberelőnyben játszó fehérváriak közül Németh húzott be egy korongot a hosszúba Racsinszkij passzából, így innentől nekünk kellett futni az eredmény után (0-1). Az akarással nem is volt gond, de a harmadik húsz percre kissé görcsössé vált Acélbikáink játéka, míg a fehérváriak nagyon jól védekeztek, s ha túl is jutott rajtuk a korong, még mindig ott volt Melnyicsuk, aki mindent védett. A véghajrában Tóth helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Niko Eronen, de továbbra is képtelenek voltak betalálni hokisaink, így a fehérváriak 1-0-s sikerrel vitték el a három pontot Dunaújvárosból, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel együttesünket, mely maradt a tabella utolsó helyén.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Az első harmadot teljes kontroll alatt tartottuk, nagyon sok első osztályú gólszerzési lehetőségünk volt, de nem tudtunk ezekből betalálni, hogy jó helyzetbe hozzuk magunkat a következő játékrészekre. A második harmadtól kiegyenlítettebbé vált a játék, oda-vissza játékkal, de jól védekezett ellenfelünk és a kapusa is kiválóan teljesített, amivel garantálta csapata számára a három pontot. Megértem játékosaink frusztráltságát, senki sem szereti kihagyni a helyzeteket, nagyon sok volt belőlük, ez volt a fő oka annak, hogy kikaptunk.

Képek forrása: DAB (Anda Fábián)

Anatolij Bogdanov: – Nagyon fontos három pont volt ez a mai mindkét csapat számára, de ha őszinte akarok lenni, akkor a nap hőse egyértelműen a kapusunk volt, ez biztos. Az első harmadba nagyon rosszul álltunk bele, nem voltam elégedett azzal, ahogy kezdtünk, de a kapusunk életben tartott minket. Aztán fordult a szerencse, sikerült lőnünk egy szép emberelőnyös gólt, de rövid a padunk, s folyamatosan egyre rövidebb, így az volt a taktikánk, hogy szorosan védekezünk, így tartva távol a gólszerzési lehetőségektől ellenfelünket. A harmadik harmadban ezt meg is csináltuk, de összességében nem volt ez egy egyszerű meccs az edzők számára, ezt a kollégám is megerősítheti. A három pontért jöttünk, ezt meg is szereztük, az eredménnyel elégedettek vagyunk. Nem pont úgy akartuk ezt elérni, ahogy sikerült, de a három pont az három pont. Megyünk tovább.

DAB – FEHA19 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

DAB: Tóth - Svars, Léránt, Szalma, Lorraine, Dostalek - Sziszak, Blomberg, Elomaa, Sillanpää, Koskinen - Varga, Maarnela, Somogyi, Nemes, Ödman Hadzinikolic - Marosi, Szabó Cs., Pinczés. Vezetőedző: Niko Eronen.

FEHA19: Melnyicsuk – Racsinszkij (1), Seregély, Blasko, Dobos, Zezelj - Falus, Salamon, Strazdins, Ambrus, Fekete - Bajkó, Koszinszkij, Farkas L., Lászlóffy, Németh 1 - Farkas I. T., Alapi, Bogesic. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.