Nagy esélyt szalasztottak el az Acélbikák

spigott - 2023. november 4. 7:30

Hiába vezetett a második harmad derekán már három góllal, kikapott a BJA otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A fővárosban, a BJA HC ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata pénteken este. A két gárda először találkozott egymással idén, s az első felvonás inkább az ismerkedésről szólt, nem igazán alakult ki folyamatos játék. A játékrész derekához közeledve emberelőnybe kerültek a hazaiak, de nem tudtak élni vele, majd a mieink támadhattak fórban, méghozzá sikerrel, mert Lorraine pontos lövésével megszerezték a vezetést a 13. percben, s ezt a szünetig meg is tudták őrizni.

A második etap rendkívül hullámzó játékot hozott, s ez az eredmény alakulásán is meglátszott. A 28. percben Koskinen révén már kettővel mentek a Bikák, majd másfél perc elteltével Lorraine újból bevette Farkas kapuját emberelőnyből, s már 0-3-as állást mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert a 32. és a 37. perc között nagyon sokat hibáztak hokisaink, s ezt előbb egy emberelőnyös góllal Culigin büntette, majd Galoha és a hazaiak gólvágója, az orosz Mozer is mattolta a DAB védelmét és Tóth kapust, így kezdődhetett minden elölről (3-3).

Képek forrása: BJA HC

A harmadik felvonásra valamelyest visszavettek a csapatok, oda-vissza játék folyta a jégen, s bár a Bikák kétszer játszhattak emberelőnyben, ami ment az első és a második harmadban, az most sajnos nem, így nem sikerült visszavenni az előnyt. Az 56. percben megkapta a lehetőséget a házigazda is egy emberfór formájában, s Mozer révén élni is tudott vele, s bár a mieink lest reklamáltak, a játékvezetők végül megadták a találatot (4-3). A véghajrában Tóth kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Niko Eronen, de ebből sem jöttek ki jól a mieink, mert Nagy Krisztián üres kapura betalált, végleg eldöntve ezzel a meccset, melyet végül 5-3-ra nyert a BJA, míg a mieink elsősorban azért szomorkodhatnak, mert egy megnyerhető találkozót engedtek kicsúszni a kezeik közül.

BJA HC – DAB 5-3 (0-1, 3-2, 2-0)

DAB: Tóth – Blomberg, Maarnela (1), Somogyi (1), Lorraine 2, Hadzinikolic – Léránt, Sziszak, Dostalek (1), Károly Róbert, Sillanpää (1) – Svars, Ahonen, Szalma, Koskinen 1, Elomaa (2) – Belicenka, Bánki, Pinczés, Nemes, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.