Elmaradt az újabb bravúr

spigott - 2023. december 11. 7:30

Négygólos vereséget szenvedett erdélyi túrájának utolsó állomásán a DAB jégkorong csapata a Csíkszereda otthonában.

Az egyre jobb formát mutató Csíkszereda elleni összecsapással zárta idei második erdélyi túráját együttesünk vasárnap este fél hattól. A meccset a házigazdák kezdték aktívabban, és Sofron révén már az 5. perc végén meg is szerezték a vezetést (1-0). A folytatásban is Kovács kapus volt a legtöbbet foglalkoztatott dunaújvárosi, de a következő gólt ennek ellenére is a mieink szerezték, mert a 11. percben egy emberelőny végén Szalma mattolta közelről a hazaiak hálóőrét (1-1).

Az egyenlítés nem törte meg a Csíkszereda lendületét, s bár az első felvonásban csak egy meg nem adott gólig jutottak, a második elején Levin emberelőnyből újra a Sportklubot juttatta vezetéshez (2-1). A hazaiak biztosan őrizték minimális előnyüket sőt, a 31. percben újra megvillantak, s Kubat találatával először örülhettek kétgólos előnynek (3-1). Nem sokat késett a válasz, Elomaa passzából Sillanpää volt eredményes, de a játékrész hajrájában Rutkowsky is mattolta Kovács kapust, így 4-2-es hazai fórral vonulhattak újabb pihenőre a csapatok.

Képek forrása: SC Csíkszereda

A harmadik harmadban nagyon magabiztosan őrizte vezetését a házigazda, s ugyan próbálkoztak a mieink, nem képtelenek voltak fogást találni vendéglátójukon. A játékrész derekán előbb a Csíkszereda, majd a Bikák játszhattak emberelőnyben, de újabb gól egyikből sem született. A mérkőzés az 58. percben dőlt el végleg, mikor 28 másodpercen belül előbb Kubat, majd Becze talált be a mieink ketrecébe, így a Csíkszereda teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot (6-2).

Edzői értékelések

Václav Novák, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: – Nem volt könnyű mérkőzés. A csapat jól dolgozott az egész meccs alatt. Fontos 3 pontot sikerült szereznünk. Az elkövetkezőkben nehéz időszak vár a fiúkra. Kedden és szerdán a romániai bajnokság keretén belül Galac ellen fogunk játszani, ami után Gyergyóban is várni fog ránk egy összecsapás. Az első lépést ma este megtettük, a 3 fontos pontot megszereztük. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak a ma esti újabb fergeteges hangulatot, mindig nagy segítséget nyújtanak nekünk.

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: – A mai estén az ellenfél jobb volt a játék minden elemében. Nem voltunk mi sem rosszak, de ma egyértelműen jobban játszott a hazai csapat. Úgy gondolom, hogy a harmadik játékrészben, amennyiben élni tudtunk volna a kínálkozó 3 a 2 elleni helyzettel, nyitottá tudtuk volna tenni a meccset, de sajnos nem sikerült. Úgy érzem, ez volt talán a legnagyobb lehetőségünk. Éreztem, hogy egyre inkább kezd magára találni a csapatom, de a Csíkszereda a negyedik találatával újfent magához ragadta a kezdeményezést. Megérdemelten győztek.

SC Csíkszereda – DAB 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)

Csíkszereda: O'Connor – Kubát 2, Ferencz Csibi (1), Részegh, Péter, Rokaly Sz. – Rutkowski 1, Gecse, Szkacskov (1), Milan (1), Becze 1 - Casaneanu, Salló, Levin 1 (3), Welsh (2), Sofron 1 - Rokaly N., Fodor, Reisz. Vezetőedző: Vaclav Novak.

DAB: Kovács - Svars, Maarnela (1), Szalma 1, Nemes, Dostalek - Léránt, Sziszak, Hadzinikolic, Sillanpää 1, Koskinen (1) - Varga, Blomberg, Atamancsuk, Lorraine (1), Elomaa (1) - Raszkin, Marosi, Strenk, Szabó, Károly. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.