Dunaújváros Hetilap

Építkezés és tervezés a Technikumban

Fábos Zsolt - 2023. december 6. 9:45

Kisebb-nagyobb munkák mindenhol folynak és persze kérdés, hogy mi számít kicsinek, vagy éppen nagynak? Nézőpont kérdése. 

A Bocskai 1/C épületben élőknek a lépcsőház előtti felújítási munkálatok minden bizonnyal jelentősek, hiszen ha elkészül, szebb lesz a környezetük. Szabó Zsolt alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a hét elején nézte meg, hogyan állnak a munkálatok az érintett járdaszakaszon.

Vége a balesetveszélynek

A képviselő egyúttal arra is kitért, hogy hamarosan készen is lesznek vele a szakemberek: 
– Sokszor elmondom, hogy a legfontosabb feladatomnak a körzetemben élők képviseletét tekintem. És higgyék el, nekem is ugyanolyan örömet jelent, ha valahol gyarapodunk, ha valami elkészül, szebb lesz, könnyebbé, esetleg komfortosabbá válik az itt élők élete. Néhány napja a Kallós Dezső utcában élők problémája került elő, és a város közgyűlése anyagi támogatást is tudott biztosítani az utcában lévő épületek statikai felülvizsgálatához. Most arról tudok beszámolni, hogy a Bocskai 1/C lakói fogadóórámon kerestek fel azzal, hogy lépcsőházuk előtt rossz minőségű, mondhatni balesetveszélyessé vált a járda. Felvettem a kapcsolatot a DVG Zrt-vel, akik felmérték a területet és örömmel mondhatom, hogy a toldozás-foltozás helyett egy teljesen új aszfaltréteget tudunk leteríteni. A lakók pedig teljesen biztonságos és szép járdafelülettel fognak találkozni hamarosan. A munkák még folynak, de tényleg néhány nap, és készen lesznek a szakemberek. Azt is szeretném elmondani, hogy jövőre szeretnék továbbhaladni a járdafelújítások területén is.

Újra közösen tervezik a jövőt

A Kiskohász mögötti belső udvarban nemrég szilárd burkolatú parkolókat létesítettek a zsúfoltság miatt, a könnyebb parkolás érdekében. És sajnos az új parkolóhelyek sem hoztak teljes és végső megoldást. Szabó Zsolt képviselő a hét elején bejáráson egyeztetett a megnyugtató megoldás érdekében:
– Ma a hivatal illetékeseivel, közös képviselőkkel, lakókkal, illetve a rendőrség részvételével tartottunk bejárást parkolási kérdésben. Sajnos a korábbi parkolófejlesztések dacára a mai napig is vannak olyan autósok, akik szabálytalan parkolásukkal akadályozzák a forgalmat, vagy éppen a közfeladatot ellátó járműveket. Természetesen megoldást keresünk. Azt is elmondhatom, hogy a jövőre vonatkozóan is vannak terveink. A már elkészült parkolókhoz napelemes lámpatesteket telepítünk, jövő tavasszal pedig egy zárt kutyafuttató építését tervezzük. Bízom benne, hogy miután elkészül, a kutyások és nem kutyások békében tudnak majd egymás mellett élni.

A rovat további hírei: Közélet

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig. 

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

2024. júl. 25.

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

DSTV: együtt a virágos városért

DSTV: együtt a virágos városért

2024. júl. 25.

A hírről már beszámoltunk, most itt a DSTV összegzése arról, hogy Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez. Az idei megméretés során két kategóriában indulunk – a közelmúltban a megméretés zsűrije ismerkedett a város zöld értékeivel. Hangkép.

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

2024. júl. 24.

Új főigazgató főorvos vezeti a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: dr. Szilágyi Örs július 15-én kezdődően irányítja a gyógyító komplexum tevékenységét, miután két éven át stratégiai igazgatói feladatot látott el. Sok sikert a nemes, de nehéz feladathoz!