Dunaújváros Hetilap

Folytatódott a szépkorú városi születésnaposok köszöntése

doszerk - 2023. december 6. 16:00

Németh Józsefné Erzsi néni  a 90. születésnapját ünnepelte, ez alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában. 

Németh Józsefné Erzsi néni  1933-ban született Szalkszentmártonban, gyermekkorát is itt töltötte, majd 1958-ban férjével együtt városunkba költözött. Három gyermeket neveltek fel szeretetben, boldogságban. 
Erzsi néni úgy mesélte, hogy mindig háztartásbeliként tevékenykedett: ellátta a gyerekeket, a ház körüli feladatokat és a háztáji állatokat.
– Az Óvárosban volt kertes házunk és mindent megtermeltünk magunknak: zöldséget, gyümölcsöt, sőt állatokat is tartottunk. Az biztos, hogy piacra nem igazán kellett járnunk akkoriban, minden megtermett a kertben és az udvaron. – emlékezett vissza Erzsi néni. 
Időközben a családi házat felváltotta egy belvárosi lakás, ahol mindennapjait tölti, és ahol egyik, Kulcson élő gyermeke gyakran látogatja. De unokákban és dédunokákban sem szenved hiányt, hiszen két unoka és három dédunoka örvendezteti meg a hétköznapokban. 
Ezek a hétköznapok igen aktívan telnek, ugyanis Erzsi néni mozgékony 90 éves: mos, főz, takarít, piacra, postára jár, bevásárol, szomszédol – teljes egészében ellátja magát, és jelenleg a 90. születésnapjának a megünneplésére készül, amelyet családja körében töltenek el a napokban. 

Isten éltesse, Erzsi néni, erőben, egészségben!

DMJV Önkormányzata

A rovat további hírei: Közélet

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

DSTV: ha nyár, hát komoly felújítások

2024. júl. 28.

A nyár ellenére is mozgalmas időszakot él a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Komoly felújítások zajlanak, hogy szeptembertől még szebb köntösben kezdődhessen a tanév. Hangkép.

DSTV: a felelős állattartásért

DSTV: a felelős állattartásért

2024. júl. 27.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület sorozata, amelynek legutóbbi állomásának még múlt szombaton adott otthont a Városháza közgyűlési terme. Hangkép.

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

Még lehet nevezni a lakossági virágosítási versenyre!

2024. júl. 26.

Az önkormányzat környezetvédelmi osztálya idén már 25. alkalommal hirdette meg a "Virágos Dunaújvárosért" versenyt – nyolc kategóriában várják a nevezéseket a hónap végéig. 

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

Tegyen javaslatot, hogy ki kapja meg idén a Dunaújvárosért Díjat!

2024. júl. 25.

Az 1991-ben alapított Dunaújvárosért díj olyan személynek vagy közösségnek adományozható, aki vagy amely Dunaújvárosban vagy Dunaújvárosért maradandót alkotott, tett. Felhívás. 

DSTV: együtt a virágos városért

DSTV: együtt a virágos városért

2024. júl. 25.

A hírről már beszámoltunk, most itt a DSTV összegzése arról, hogy Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez. Az idei megméretés során két kategóriában indulunk – a közelmúltban a megméretés zsűrije ismerkedett a város zöld értékeivel. Hangkép.

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

Dr. Szilágyi Örs vezeti a Szent Pantaleon Kórházat

2024. júl. 24.

Új főigazgató főorvos vezeti a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: dr. Szilágyi Örs július 15-én kezdődően irányítja a gyógyító komplexum tevékenységét, miután két éven át stratégiai igazgatói feladatot látott el. Sok sikert a nemes, de nehéz feladathoz!