Jogerős ítélet a cipőfűző miatt életveszélyes sérülést okozott férfi ügyében

Öcaline - 2023. december 14. 8:30

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy fogvatartott életveszélyesen megsebesítette zárkatársát a Pálhalmai BV Intézetben.

A főügyészség közleménye felidézi: a jogerős ítélet tényállása szerint a férfi szabadságvesztés büntetését töltötte Pálhalmán; még 2022. február 26-án délután a zárkatársa nem tudta visszaadni a neki megőrzésre átadott, edzéshez használt cipőfűzőt. A férfi haragra gerjedt, a sértettet a földhöz vágta, fejét a padlóhoz csapta, jobb szeme környékén ököllel megütötte. Ezt követően a vádlott azt is megakadályozta, hogy a többi zárkatárs segítséget hívjon. Azért, hogy az őrség se észlelje az egyre romló állapotát, a sértettnek a mosdóban fal felé fordulva kellett állnia. Végül este mentővel kórházba szállították és megműtötték.

A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra sem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla tegnap kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – a férfi bűnös, a büntetése szükséges, ezért azt nem enyhítette.

(Illusztráció: FVMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

Tűzgyújtási tilalom – fontos tudnivalók

2024. júl. 07.

Nem árt tisztában lenni a tényekkel: április 30-tól október 1-ig tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ez azt jelenti, hogy például a kerti zöldhulladékot nem lehet égetni, de ha nincs megyei, vagy országos tiltás, bográcsozni-sütögetni még lehet a szabadban. 

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

Harmadfokú hőségriasztás – majdnem egy héten át!

2024. júl. 06.

Ahogy tegnapi anyagunkban jósoltuk, vasárnap nulla órától jövő péntekig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos.

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

Futva menekült a rendőri ellenőrzés elől

2024. jún. 27.

Az is kiderült, mire föl a spuri: járművezetéstől eltiltott férfi ellen emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Naná, többszörös visszaeső, és persze a kocsival sem volt minden patent és passzos, értesült a DO.

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát (FRISSÍTVE)

Eltűnt, nagyon keresik Horváth Márta Évát (FRISSÍTVE)

2024. jún. 26.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 42 éves nő eltűnése ügyében. Jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is közelebb vihet hozzá! (FRISSÍTVE)

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

A külső védelmi terv gyakorlatát tartják a városban holnap

2024. jún. 25.

A város hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint a Budai Nagy Antal út és a Volán telepi garázssor kijelölt részei, valamint a Volánbusz telephelye környezetében számíthatnak megnövekedett forgalomra a közlekedők – és ott morgatnak is szerdán délelőtt!

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

Nyáron is támadhat a "néma gyilkos"

2024. jún. 24.

Átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett szén-monoxid egy dunaújvárosi társasházi lakásban még múlt pénteken este. A fürdőszobai érzékelő jelzett – így nem történt tragédia.

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

2024. jún. 21.

Előbb szóváltás, majd perpatvar, a vége súlyos sérülés – két támadó és két sértett, a vádemelés vége felfüggesztett börtönbüntetés lehet, értesült a DO.