"Levelek a Jézuskának" – újra nagy siker!

Öcaline - 2023. december 21. 18:00

Minden várt-remélt ajándék a már díszbe öltözött fa alatt pihen, az adományozók újra kitettek magukért: idén negyedszerre zárt sikerrel az autós Mikulások és a DO/DSTV jótét célú közösségi kezdeményezése – újra meglepjük a Családok Átmeneti Otthona kis lakóit.

Ahogy az elmúlt években mindig, ezúttal is karácsony előttre időzítettük az átadás-átvételi ceremóniát – szerdán délelőtt adtuk át hivatalosan is az autós Mikulások közreműködésével szervezett akció során begyűjtött ajándékokat az Útkeresés Segítő Szolgálat kötelékében működő Családok Átmeneti Otthona vezetőségének.

Ajándékozni öröm!

Amint azt a kapcsolódó, november végén megjelent felhívásban olvashatták, a CSÁO intézményében összesen 17 kisgyerek nevében írtak levelet a szülők a Jézuskának, ki-ki a várt ajándék reményében. Az életkort illetően ezúttal is jelentős szórással, hiszen a legkisebb megajándékozott 4,5 hónapos fiúcska, a legidősebb 12 éves kiskamasz. Érdekes adalék, hogy 5 kislány és 12 fiú alkotta az ajándékvárók körét – és most következzen egy műhelytitok: a legnehezebb feladatot a Barbie-ház, valamint a hercegnős ágynemű beszerzése jelentette.
Az viszont az adományozók egybehangzó visszajelzése szerint ismét bebizonyosodott, hogy ajándékozni öröm – igaz, többen „visszatérő szereplőként” vették ki részüket a kezdeményezés sikeréből. (E sorok írója krampuszi minőségben teljesített, így első kézből értesült erről az érzületről.) A program jobbára megmaradt a személyes törekvések körében, a lelkes egyéni adományozók mellett üdítő kivételként említhető a Líra Könyvesbolt – ahol a begyűjtött kötetek mellé a könyvadományok kedvezményét is megkaptuk bónusz ajándékként –, valamint a Duna Plazma: a Béke téri egészségügyi centrum több ajándék beszerzése mellett jelentős tisztítószer-adománnyal vette ki részét a kezdeményezés sikeréből. Szintén komoly adomány jutott az átmeneti otthonnak a Katolikus Karitásztól: a Megulesz Gabriella vezette közösség idén jelentős tartósélelmiszer-támogatással segített! 

Alkalmi mini galériánk csak pár villanást mutat az ajándéközönből!

Mindenki boldog!

Meghatottan mondott köszönetet a szerdai ünnepélyes átadón Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője a DSTV kamerája előtt:
– Kimondhatatlanul örülünk az akció sikerének, nagyon köszönjük az autós Mikulások közreműködését, a DO és a televíziós stáb segítségét, és persze nagy-nagy köszönettel tartozunk minden adományozónak, akik ajándékokkal segítették az akciót. Az elmúlt esztendők tapasztalata az, hogy ilyenkor, karácsony közeledtével az otthon kis lakói valóban átélhetik a csodát, az ajándékok okozta örömöt, amelyben nem bővelkednek. Az is különlegessége ennek az akciónak, hogy a gyerekek új ajándékokat, játékokat kapnak – mindenkinek őszinte köszönet és hála jár, aki szerepet vállalt ebben!
Szintén köszönetet mondott az ünnepségen minden közreműködőnek Boross Balázs, az átmeneti otthon szakmai vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a személyre szabott, díszesen csomagolt ajándékokat a nagy közös karácsonyi ünnepségen, pénteken kapják meg a gyerekek. Nagyon örültek, hogy újra segíthettek, hangsúlyozta Dósa Dorottya, a Duna Plazma egészségügyi centrumának vezetője:
– Őszinte örömünkre szolgál, hogy idén is kivehettük a részünket ebből a valóban nagyon szép kezdeményezésből – úgy érzem, karácsony közeledtével ez egyfajta kötelesség is. Ugyanakkor azt is elárulom, hogy a kollégáim is nagy örömmel segítettek, mind az ajándékok kiválasztásában, mind a beszerzés terén – ez pedig arra remek példa, hogy egy csapatot milyen jól össze tud kovácsolni egy ilyen jótékony akció!

A "Levelek a Jézuskának" programja tehát idén örömteli véget ért – de nem kérdés: jövőre folytatódik, remény szerint hasonló sikerrel!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

2024. júl. 21.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét gyerekektől hangos az alsó Duna-parti pihenőpark. Már javában tartanak a tematikus hetek a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület (DESE) szabadidőparkjában – ráadásul egészen augusztus végéig várják a táborozókat.

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

2024. júl. 21.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a háziasszonyok vitatkozását a gépi és a kézi mosogatás kapcsán, sokszor ez a nap híre. Vajon kinek van igaza? Természetesen mind a kettő módszert alkalmazzák, de egy biztos, minőségi tisztítószerekre minden esetben szükségünk lesz. (X)

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

2024. júl. 20.

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

2024. júl. 20.

Az eseményről már beszámoltunk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy különleges esemény, esküvő is színezte a Rockamaraton kínálatát – a zúzdán kívül, de még bőven hallótávolságon belül esküdött örök hűséget egymásnak Horváth Magdolna és Hevesi Barnabás.  Boldogságos hangkép.

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

2024. júl. 19.

A miópiát más néven rövidlátásnak, de köznyelvben "mínuszos" dioptriának is hívják, jellemzően gyermekkorban kezdődik. Ez egy olyan látászavar, amikor a távoli tárgyak képe nem éles, hanem homályos, elmosódott. (X)

DSTV: álomvilágban a táborlakók

DSTV: álomvilágban a táborlakók

2024. júl. 19.

Folytatódott Polgár Lilla játékos foglalkozásainak sora az MMK tábora keretében, derül ki a DSTV összegzéséből. A Társasjátéktábor résztvevőit igazi varázsvilágba kalauzolta el – az élménydús foglalkozás az Álmodjuk meg együtt címet kapta. Hangkép.
 

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

2024. júl. 18.

Zúzda és jókedv négy napon át, még alig ért véget, de már hiányzik a Rockmaraton kavalkádja a Szalki-szigeten – a fesztivál félidejében volt egy fontos interjú, ezzel még adósak vagyunk. Ja igen,meg a zárónap képeivel!