Rangadót nyert a DAB-ASP

spigott - 2023. december 2. 7:30

Dunaújvárosban szakadt meg a Győr hibátlan sorozata a jégkorongozók Andersen Ligájában.

Főoldali és belső kép forrása: DAB-ASP archív

Az éllovas, s az idei szezonban még hibátlan Győr elleni hazai összecsapással folytatta az Andersen Liga küzdelmeit a DAB-ASP jégkorong csapata pénteken este hét órától. Az összecsapás a várakozásoknak megfelelően igen nagy küzdelmet hozott, melyben Belicenka révén a DAB szerzett vezetést a 12. percben, de Makovics tizenkilenc másodperccel később egálra hozta az állást (1-1). Az első harmad hajrája azonban egyértelműen a hazaiaké volt, akik három perc alatt háromszor is bevették a győri ketrecet, így a második etapot már 4-1-es előnyből várhatták.

A térfélcserét követően kapust cseréltek a vendégek, a vasak közé a tavaly még a MAC kapuját védő Kornakker állt, aki sokat tett azért, hogy nem nőjön tovább együttese hátránya. Eközben társai elől szorgoskodtak, s a hazai hibákat megbüntetve fokozatosan lopták hátrányukat, majd a 35. percben ki is egyenlítettek (4-4). Erre viszont huszonnégy másodperc elteltével a Bikáknak volt válaszuk, s Zakarevics találatával újból magukhoz ragadták az előnyt.

A záró felvonásban a Győr mindent elkövetett az egyenlítésért, ám a DAB sokkal fegyelmezettebben játszott, mint az azt megelőző harmadban, ráadásul Michalevic duplája mellett Károly is betalált, így Azari Zsolt csapata végül 8-4-es sikert aratva szerezte meg a három pontot, amivel feljött a tabella második helyére, éppen a most legyőzött Győr mögé.

DAB-ASP – UNI Győr ETO HC 8-4 (4-1, 1-3, 3-0)

DAB-ASP: Valenta – Raskin, Belicenka 1 (1), Szabó 1, Kuminka (2), Strenk (2) – Udovenko, Marosi, Azari 81), Zorin (2), Zakarevics 2 – Léhi, Nagy (3), Károly 1, Michalevic 3, Gakhramanov (1). Edző: Azari Zsolt.

Győr: Mészáros (Kornakker) – Láday Á., Fekete (1), Almási (1), Makovics 2 (1), Madácsi (2) – Láday B., Wenner, Horváth 1, Csata 1 (1), Csölle – Vojnits (1), Nemcev. Edző: Láday Lóránt.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

2024. aug. 06.

Idegenben kezdi, majd hazai pályán fejezi be a Fejér Vármegyei I. osztály 2024/2025-ös szezonjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

2024. aug. 05.

A nagyobb vállalkozókedvet hiányolta az ausztrálok ellen elveszített mérkőzés után Mihók Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.