Sokat érhetnek a felmenők hagyatékai

doszerk - 2023. december 4. 15:30

Míg egyesek számára abszurdnak tűnhet olyan tárgy megvásárlása vagy megtartása, amely több száz éves múltra tekint vissza, addig sokan rajonganak érte, megszállottan gyűjtik. (X)

Ha az Ön birtokában is vannak értékes hagyatékok, de abszurdnak tűnik tárolása, akkor adja tovább, azok számára, akik szeretik a művészetet és az antik szépségeket. Így mindenki jól jár!

Különleges vonzerő otthonának!

Tudta, hogy a régi bútorok, ékszerek, étkészletek, festmények, valamint a porcelánok felvásárlása okos stratégia a minőségi lakberendezési tárgyak sokkal alacsonyabb áron való beszerzéséhez? Ha valaki régi bútorokat vásárol, amelyeket akár fel is újít, eredetiséget és különleges vonzerőt ad otthonának. A korabeli tárgyak vásárlása viszont eltér a használt dolgok beszerzésétől, mert nem a használton van a hangsúly, hanem azon, hogy bizonyos korszakból származik. Alapvetően a 30-40 éves tárgyak a vintage kategóriába tartoznak, míg a 100 évnél régebbiek antiknak minősülnek.

Miért vásárolnak az emberek régi tárgyakat?

Számos, általában szubjektív oka van annak, hogy az emberek miért vásárolnak antik kincseket. Vannak, akik szentimentálisak, és a régi dolgok vásárlása egyszerűen nosztalgiát jelent számukra. Számukra ezek a darabok, mint a gardróbszekrények vagy a régi kanapék egyszerűen egy múlt korszakának érzéseit, érzelmeit és emlékeit idézik fel.

Mások gyűjtők és szenvedélyesen rajonganak a történelem iránt, és minden korszakot részletesen tanulmányoznak. Egyes gyűjtők még a tárgyak családi eredetét is kutatják, és olyan darabokat keresnek, amelyek ősi örökségekről árulkodnak. Vannak, akik kizárólag olyan dolgokat keresnek, amelyek gyermekkorukra emlékeztetik őket, a nagyszülői ház boldog pillanataira, visszaadva ezt a környezetet saját otthonukban is.

Szentimentális értékek, készpénzért cserébe!

Egy dolog biztos: az antik tárgyak soha nem mennek ki divatból. A bútorok trendjei jönnek és mennek, míg egyik évben merész színeket és túlméretezett tárgyakat használunk, a másik évben semlegeseket és miniatűröket.

Ezzel szemben a régiségek a maguk módján mindig divatosak maradnak, különleges helyet foglalnak el a történelemben, amellyel egyetlen modern darab sem tud versenyezni. A kereslet tehát hatalmas rájuk, ezért ha már nincs szüksége rá bátran adja tovább, a birtokában lévő antik bútorok felvásárlása eladóként komoly anyagi forrást jelent, vásárlóként pedig egy család otthonának legszebb részévé válhat.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.