Eredményes évet zárt a Dragon Steel SE

spigott - 2024. január 23. 17:00

Felnőtt és utánpótlás szinten is volt minek örülni a Dragon Steel SE sárkányhajósainál a 2023-as esztendőben.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai is túl vannak a szokásos év eleji számvetésen, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit elnök, aki nagyon büszke arra, hogy az egyesület 2009-es megalakulása óta 31 világbajnoki, 22 Európa-bajnoki, 128 magyar bajnoki, illetve 66 egyéb érmet szereztek versenyzőik.

Fényes érmek a felnőttek között

Az egyesület első embere azonban nemcsak a régmúltra, hanem a mögöttük hagyott esztendőre is szívesen emlékszik vissza.
– 2023-ben is kiváló eredményeket értünk el. A Magyar Bajnokságokon 3 aranyérem, 4 ezüstérem, 5 bronzérem született az egyéb hazai helyezések mellett. Emellett 24 klubtaggal delegáltuk magunkat a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa-bajnokságra, melyet Ravennában rendeztek meg. Egyesületünk a "király" kategóriában, premier open 20-as hajóban és szenior A vegyes 10-es hajóban indult minden távon. A premier open 20-as legénységünk 2000 és 500 méteren a 9. helyen végzett, míg 200 méteren a nagydöntőbe verekedte magát, ahol a 8. helyen futott be. A szenior A vegyes kishajós legénységünk is remekül helyt állt, minden távon a középmezőnyben végzett, míg 2000 méteren, ahol többször is hátráltatva volt, végül a 9. helyezést érte el, viszont 200 és 500 méteren két kisdöntő győzelmet sikerült kivívnia.

Megszerettetni a sárkányhajózást

Nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok számára is remek lehetőséget biztosít a mozgásra, versenyszerű sportolásra az egyesület, s ez a létszámon is meglátszik.

Képek forrása: Dragon Steel SE

– A gyermekek nagy örömére idén is sikerrel rendeztük meg egyhetes nyári sárkányhajó táborunkat Kisapostagon. Büszkék vagyunk rá, hogy két gyermekkel is sikerült olyan szinten megszerettetni a sárkányhajózást, hogy velünk folytatták tovább sportot. A legnagyobb teljesítmény pedig az volt, hogy a 20 személyes Magyar Bajnokságon, Fadd-Domboriban, ennek a programnak is köszönhetően, a saját fiataljainkhoz csatlakozva, el tudtunk indítani egy U24-es húszfős hajót, ezzel biztosítva azt is, hogy idén is indulhatunk nemzetközi versenyeken. A csapatösszetartás kedvéért és ezzel nem titkoltan a felkészülést is támogatva, gyönyörű túrákat tettünk a Dunakanyarban, a Gemenci erdő vizein az Ó-Dunán, Szarvason, illetve a Kisapostag-Dömsöd-Kisapostag kétnapos túrákon. Továbbra is nyitottak vagyunk új belépők fogadására kortól-nemtől függetlenül, sőt nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt. Idén is szeretnénk sok versenyen sikeresen szerepelni, emellett több túrán részt venni. Reméljük a kitartó, fáradtságos munkánk 2024-ben meghozza is a gyümölcsét.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.