Horváth István rangos elismerése

spigott - 2024. január 26. 7:30

A Rudas iskola pedagógusa, Horváth István lett a 2022/2023-as diákolimpiai sorozat legeredményesebb testnevelője Fejér vármegyében.

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen a Magyar Tudományos Akadémián.

Díjazták a legjobbakat

Az MDSZ idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.

A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden vármegyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél szintén az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták.

Ez a diákok elismerése is

Idén egy nagyon szép dunaújvárosi elismerésnek is örülhettünk a díjátadón, ugyanis a legeredményesebb pedagógusok között Fejér vármegyében a Rudas iskola testnevelője, Horváth István diadalmaskodott, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy a tavalyi tanévük kifejezetten jól sikerült.
– Nagyon jó érzés, hogy az embert észreveszik és megdicsérik a munkáját, de gondolom azért az emberek nagyobbik része így éli ezt meg. Alapvetően a tavaly előtti eredményeink alapján voltunk tizedikek az országban több mint kétezer középiskola közül úgy, hogy hat arany-, hat ezüst- és hat bronzérmet hoztunk az országos diákolimpiai döntőkben. A tavalyi tanévben tizenegy aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot szereztünk, s bár azt még nem tudjuk, hogy ezzel összesítésben hol végeztünk az országban, de az biztos, hogy jelentősen sikerült előrébb lépnünk, amiért természetesen jár a gratuláció diákjainknak.

Képek forrása: MDSZ

Horváth István emellett tisztában van azzal is, hogy voltak olyan eredmények, melyekben kevesebb része volt, de a szívügyének számító sportágakban is remek eredményeket értek el a rudasos diákok.
– Mindenképpen szeretném azért külön szedni az eredményeket, mert vannak sportágak, például a torna és az úszás, ahol a napi munkát teljes egészében egyesületeiknél végzik diákjaink, rájuk is büszkék vagyunk, de nem venném el edzőiktől a dicsőséget, ezek az érmek teljesen az ő érdemeik. Emellett azért vannak olyan sportágak, amelyeket évek óta csinálok és a sajátomnak is érzek, ilyen a floorball, a strandkézilabda, valamint a gyorsasági görkorcsolya, ezekből a tavalyi tanévben hét aranyérmet, hat ezüstöt és bárom bronzot szereztünk.

A vármegye legeredményesebb testnevelője ezzel együtt elsősorban a diákoknak mondott köszönetet azért, hogy ezt a szép díjat megkaphatta.
– Természetesen örülök az elismerésnek, de azért azt látni kell, hogy ebben legalább ekkora, ha nem nagyobb szerepe volt a diákoknak, nélkülük ezt én sem kaphattam volna meg. Tiszteletre méltó, hogy egyáltalán elindulnak ezeken az iskolai versenyeken, hiszen aktuális sportágaikban is bőven vannak megméretések, s az, hogy ezek és a napi edzések mellett még időt szakítanak a diákolimpiai viadalokra, tényleg megsüvegelendő. Mi a Rudasban szerencsére kellemes helyzetben vagyunk, mert olyan diákjaink vannak, akik várják, szeretik ezeket versenyeket, talán azért, mert sportos iskola is vagyunk, vagy azért, mert fiataljaink így szocializálódtak, mindenesetre jár nekik az őszinte köszönet ezért.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.