Közel a dobogóhoz a DAB-ASP

spigott - 2024. január 25. 7:00

Tizenegy gólt hozó mérkőzésen győzte le a Ferencváros hokisait a DAB-ASP gárdája az Andersen Liga hétközi fordulójában.

Kép: archív felvétel (Utánpótlás Sportfotó)

Egy nappal a csapatok Erste Liga találkozója után az Andersen Ligában is összemérte erejét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Ferencvárossal. A szerda esti összecsapás előtt a mieink a negyedik, míg a fővárosiak az ötödik helyen álltak a tabellán, s mivel mindössze három pont választottak el egymástól a feleket, izgalmas csatára volt kilátás.

A mérkőzés komoly hazai rohamokkal kezdődött, mégis a Fradi szerzett vezetést az 5. percben, de sokáig nem örülhettek a fórnak a vendégek, mert Azari az első játékrész derekán egyenlíteni tudott (1-1). Egált sem sokáig mutatott azonban az eredményjelző, mert egy újabb hazai megingást követően két perc múlva válaszolt a Fradi, ám a szünetre így is döntetlennel vonultak a felek, mert Gakramanov utolsó perces góljával megint sikerült betalálnia a Bikáknak (2-2).

A térfélcsere után annyit változott a játék képe, hogy ezúttal kétszer is a mieink szereztek vezetést, ám a kapuk előtt sokkal hatékonyabb zöld-fehérek rendre egyenlíteni tudtak (4-4). Gakramanov második góljára azonban már nem érkezett felelet a vendégektől, így a záró felvonásnak 5-4-es dunaújvárosi vezetéssel vágtak neki a felek.

A harmadik húsz perc elején két felesleges szabálytalanságot is elkövettek a fővárosiak, s ezt könyörtelenül kihasználták a DAB-ASP játékosa, mert a kettős fórból Zorin, míg a szimplából Léhi talált be Fradi Erste ligás tapasztalattal is bíró hálóőrének (7-4). A folytatásban nagy erőket mozgósítottak a vendégek a felzárkózásért, de Valenta kapus fogta, amit kellett, így a Bikák végül 7-4-es sikert aratva gyűjtötték be a három pontot, amivel továbbra is tartják negyedik helyüket úgy, hogy hátrányuk mindössze három pont a harmadik, de három meccsel többet játszó MAC Ikonokhoz képest.

DAB-ASP – FTC-Telekom 7-4 (2-2, 3-2, 2-0)

DAB-ASP: Valenta – Raskin, Marosi (1), Szabó, Károly, Zakarevics (2) – Atamancsuk (2), Belicenka 1, Azari 2 (1), Zorin 1 (2), Kuminka – Bánki, Léhi 1, Nagy, Strenk, Pinczés – Gakramanov 2. Edző: Hetler Ádám.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.