Dunaújváros Hetilap

Közös segítséggel – ezúttal Livi lépteiért

doszerk - 2024. január 11. 17:30

A Dunaújváros Kenyere akció során összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 419 ezer 550 forintot jelent Balog Líviának, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdiákjának. Az összeget kivételesen magasra, 1 millió forintra kerekítette az önkormányzat.

A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

50 forintok az ehető jóságból

Eltelt egy újabb negyedév: októbertől december végéig minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba. A negyedéves akció eredményéről szerdán  záró sajtótájékoztató részeként számolt be Pintér Tamás polgármester: 
– Ez az alkalom még különlegesebb, hiszen egy olyan ifjú hölgy, Balog Lívia kapta ezt a támogatást, akit sajnálatos módon a közelmúltban gerincvelő gyulladással diagnosztizáltak, és jelenleg is különféle kezelésekre jár, hogy mielőbb felépüljön, és ismét járni tudjon. A városlakók minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal ezúttal Livi lépteit támogatták, amit én mindenkinek nagyon köszönök. Összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelynek erejével az elmúlt negyedévben 419 ezer 550 forint gyűlt össze..
A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd rendhagyó módon, és ezúttal kivételesen ezt az összeget 1 millió forintra egészítette ki az önkormányzat. A nemes gesztusért Balog Róbert, Livi édesapja mondott köszönetet:
– Nem nagyon találok szavakat a nemes gesztusra. Ebből az összegből nagyjából két hónapig tudok komplex terápiát biztosítani a kislányomnak, Líviának.  Nagyon sok gyógytorna és hidroterápia vár még rá a reménybeli első lépésekig, köszönöm szépen mindenkinek. a segítséget!

Újabb negyedév jön

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók március végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Pentele Baráti Kör Egyesület munkáját támogatják. A közösség idén Pentelei Molnár János és Rosti Pál emlékévvel, és egy eseménysorozattal tisztelegnek az elismert alkotók emléke előtt, hangsúlyozta Pálinkás Bertalan egyesületi elnök:
– 1984-ben alakult az egyesületünk és büszkén tekinthetünk az elmúlt évtizedekre. Az idei évben nagy tervekkel készülünk: a teljes összeget egy emlékévre fordítjuk majd, tekintettel ara, hogy Pentelei Molnár János 100 éve, Barkóczi Rosti Pál pedig 150 éve hunyt el. Ez alkalomból egyebek mellett két kiállítást, és egy színházi darab felújítását is tervezzük.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez

Dunaújváros is csatlakozott a Virágos Magyarország versenyhez

2024. júl. 19.

Városunk idén is benevezett az országos környezetszépítő versenybe, amelyet az idei évben  31. alkalommal rendeznek meg.  A Virágos Magyarország három tagú zsűrije szerdán városunkba látogatott, és körbejárta a város főbb virágosított helyszíneit és zöldterületeit. 

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

A nyári ülésszünet előtti közgyűlés komolyabb vita nélkül zajlott le

2024. júl. 18.

A nyár kellős közepén is vannak fontos ügyek, ugyanúgy kell döntéseket hozni, ilyenkor is dolgozik városunk közgyűlése. Csütörtökön délelőtt tartották a testület rendes havi közgyűlését, ahol a képviselők 40 napirendi pontot tárgyaltak meg. 

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

Megszületett a döntés: költözik a szovjet emlékmű

2024. júl. 16.

Évek óta hallani arról, városvezetésünk azon dolgozik, hogy a Pentelén található szovjet katonai emlékművet áthelyezzék a kúria elől. Orosz Csaba a terület önkormányzati képviselője időről-időre beszámolt már a tárgyalások eredményeiről, és azt ígérte, hamarosan döntés születhet. Megszületett. Költözhet az emlékmű.

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

Ha egy városvezetés átgondoltan gazdálkodik, akkor vannak lehetőségek

2024. júl. 16.

Bár egy hónappal ezelőtt voltak az önkormányzati választások és már sokan kielemezték az eredményeket, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a jövőbeli uniós lehetőségeinkről tartott tájékoztatóján kitért a választás értékelésére is. 

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

Folyamatosan harcban állunk a szúnyogokkal!

2024. júl. 13.

Vannak helyek, ahol egészen jó a helyzet és bizony vannak olyan zöldterületek, ahol nagyon sok a bestia. A szúnyogokról van szó. A hét elején megint ment a szúnyogirtó autó, és közel ezer hektáron fújta ki a permetet. De a légi irtás engedélyeztetése egyelőre még várat magára.

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

Műanyagmentes július – komoly kihívás Dunaújvárosban is!

2024. júl. 08.

Idén is csatlakozott városunk a Műanyagmentes július elnevezésű nemzetközi kihíváshoz. A megmozdulás célja, hogy ebben a hónapban az embereket az egyszer használatos műanyagok alkalmazásának csökkentésére ösztönözze.

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

Számos elismerés is gazdára talált a kórház Semmelweis-napi ünnepségén

2024. júl. 05.

Az egészségügyi dolgozók napján kórházunk közössége minden évben elismeri a kiváló dolgozókat-kollégákat, gazdára találnak a Szent Pantaleon emlékérmek is. Ez idén sem volt másképp, megemlékezést tartottak és ünnepeltek a szakemberek.