Móricz 70: kész a jubileumi év örömdala

Öcaline - 2024. január 12. 11:30

Az intézmény történetét, az ének-zenei tagozat kirobbanó sikereit és a Móricz sajátos miliőjét is felidézi az a dal és klip, amely az iskola 70. születésnapját ünneplő jubileumi év egyik fontos mérföldköveként született még tavaly év végén.

Nemcsak a sűrű koncertprogram, valamint a jubileumi események sora adott okot az örömre a Móricz Zsigmond Általános Iskola háza táján. Az idei tanévben alapítása 70. évfordulóját ünneplő intézmény rendkívüli ajándékkal is meglepte a móriczosok nagy családját – hiszen tavaly év végén készült el az a klip, amelynek alapját egy, a Móricz elmúlt évtizedeit és az iskola sajátos, összetéveszthetetlen miliőjét megidéző dal adta. 
A szerző ex-móriczos, az előadók az ének-zenei tagozatos iskola diákjai – minden ízében saját produkcióval büszkélkedhetnek, emelte ki érdeklődésünkre Szigethy Adrienn igazgató:
– Igazgatóként, tanárként és egykori móriczos diákként egyaránt fontos volt számomra, hogy a  Móricz jubileumi évét egy új dal megszületésével is ünnepeljük. Nagy örömömre Subecz Tamás azonnal igent mondott a felkérésre. Móriczos gyerekek gondolatait, benyomásait rögzítve egy nosztalgikus hangulatú, szívhezszóló, esszenciálisan móriczos dalt írt nekünk. Méghozzá „igaz történet alapján” – ugyanis saját móriczos gyerekkora emlékeit is beleírta a dalba. A fülbemászó dalt természetesen móriczos gyerekek éneklik a felvételen a szerzővel együtt. 

Az igazgató elárulta: a vizuális megvalósítás Klép Tamás érdeme – a klip képsoraiban múlt és jelen kapcsolódik össze kis kerettörténetben. Egykori tanárok, diákok, igazgatók, ünnepek és hétköznapok képei lobognak fel a múltból a képeken, bepillantást engedve a 70 éves iskola gazdag történetébe. A Móriczéba, amely – a szó ismét Szigethy Adrienné – „büszkén hordozza és örömmel viszi tovább értékes örökségét”.

Mindezek után jöjjön a klip – boldog születésnapot, Móricz!

(Fotó: Móricz Zsigmond Általános Iskola archívuma)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.