Szoros vereség a BJA otthonában

spigott - 2024. január 10. 12:00

Nagyot küzdött, kétszer is vezetett, de végül 4-3-as vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a BJA HC elleni fővárosi összecsapáson az Erste Ligában.

Idegenben, a tabellán második BJA HC elleni találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit együttesünk kedden este. A mérkőzésnek a házigazdák voltak az esélyesei, de a mieink is nagyon szerettek volna javítani a közelmúlt rosszabb eredményei után. A két gárda nagy iramban vetette magát a küzdelembe, akadtak is lehetőségek mindkét oldalon, de egészen a 15. percig érintetlenek maradtak a hálók. Ekkor azonban a mieink törték meg a gólcsendet, méghozzá Nemes révén, aki Savolainen passzából mattolta Farkas kapust (0-1). Egyből sietősebb lett a hazaiaknak, de Kovács jól állt a lábán, így a szünetre minimális DAB-fórral vonultak a csapatok.

A második etap elején kétszer kellett emberhátrányban védekeznie a mieinknek, s bár az elsőt megoldották, mikor a második kisbüntetés lejárt, Galoha már pontosan célzott, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokáig mutatott döntetlent az eredményjelző, mert másfél perccel később Dostalek verte be közelről a pakkot egy nagy védelmi hiba után, de mindössze négy percig örülhettünk a fórnak, mert Ritter a 34. percben megint egalizált (2-2). A harmad hajrájában ráadásul Szabó lövése is beakadt Kovács ketrecébe, vagyis a harmadik húsz percben már a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (3-2).

Képek forrása: BJA HC/Várhegyi Erna

Acélbikáink igyekeztek is becsülettel, de a BJA nagyon fegyelmezetten védekezett, s nem igazán engedte komoly helyzetbe kerülni hokisainkat. A játékrész derekán kimaradt az első dunaújvárosi emberelőny, majd az 56. percben Tóth Gergely ütött be egy kipattanót, s ezzel eldőlni látszott a meccs. Niko Eronen kockáztatott, kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, s bár a 60. percben Szalma révén sikerült is visszajönni egyre, az utolsó másodpercekben Dostalek helyzete már kimaradt, így a küzdelmes találkozó végén a BJA örülhetett a 4-3-as győzelemnek.

Niko Eronen: - Érdekes helyzetben vagyunk. Mostanában hiányoztak az érzelmek a játékunkból, nem mutattuk, hogy nyerni szeretnénk. Ma ezt tűztük ki célul, hogy lássunk érzelmeket a csapat részéről. Ma a győzelemért játszottunk és úgy érzem, hogy többet érdemeltünk. Az emberelőnyök nem voltak igazságosak. Kereshetnénk még kifogásokat, de kétszer is vezettünk és kezelhetnénk jobban ezeket az előnyöket. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken fenn tudjuk tartani a ma mutatott játékot és jó eredményeket érünk el.

BJA HC – DAB 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

BJA HC: Farkas - Szabó B. 1, Pozsgai, Keresztes, Weidemann, Schlekmann - Tóth G. 1 (1), Dóczi, Galoha 1 (1), Molnár Z., Tóth R. - Tyeszlenko, Vorobjov, Karppinen, Nagy (1), Ritter 1 (1) - Varga K. J., Viikilä, Molnár B., Sági, Mozer (1). Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DAB: Kovács -     Blomberg, Maarnela, Lorraine (1), Sillanpää, Dostalek 1 – Svars (1), Sziszak, Szalma 1, Somogyi, Koskinen - Ahonen, Léránt, Savolainen (1), Hadzinikolic (1), Nemes 1 - Bánki, Pinczés, Strenk, Szabó Cs. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.