Újabb sima DAB-siker

spigott - 2024. február 9. 16:30

Nem okozott gondot a Dél-Budai HC legyőzése a DAB-ASP jégkorong csapatának az Andersen Liga hétközi fordulójában.

Strenk Olivér háromszor volt eredményes! (Kép forrása: DAB)

A tabellán utolsó előtti Dél-Budai Hockey Club elleni hazai összecsapással folytatta az Andersen Liga alapszakaszát a DAB-ASP jégkorong csapata szerdán este negyed tíztől. A mérkőzés favoritjának a mieink számítottak, de az első harmadban még sorosan tudta tartani az eredményt a fővárosi gárda, mert Zorin és Nagy gólja között Huszár révén betaláltak a vendégek is Ferreira kapus ketrecébe.

A második felvonásban viszont már elkezdett nyílni az olló a csapatok között, ugyanis Zorin második találatát követően Strenk, majd Michalevic is eredményes volt, így a 34. percben időt is kellett kérnie az ellenfélnek (5-1). A rövid pauzát követően a DAB-ASP kivédekezett egy kettős emberhátrányt, majd miután kiegészültek hokisaink, Strenk és Janech is lőtt egy-egy gólt, így a záró harmadra már túl sok izgalom nem maradt. (7-1).

Gólokat azért még láthattak a meccsre kilátogató drukkerek, mert az utolsó etap első tíz percében a hazaiaktól Nagy és Strenk növelte találatai számát, míg a második tízben Zentai és Galántai volt eredményes a vendégektől, így a DAB-ASP 9-3-as sikerével ért véget az összecsapás.

Az Acélbikák Andersen ligás gárdája így tizenöt találkozót követően tizenkét győzelemmel és három vereséggel áll a tabella harmadik helyén, s még bőven van esélye arra is, hogy élen zárja az alapszakasz küzdelmeit.

DAB-ASP – Dél-Budai HC 9-3 (2-1, 5-0, 2-2)

DAB-ASP: Ferreira – Atamancsuk, Raskin, Michalevic 1 (1), Strenk 3 (1), Gakramanov (2) – Bánki, Udovenko, Janech 1, Zorin 2 (1), Azari (3) – Denkmajer (1), Marosi, Nagy 2, Károly (2), Szabó. Edző: Hetler Ádám.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.