Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-ban

Öcaline - 2024. március 18. 16:00

Familiáris viszonylatban elég rég hoztak lázba a rugdalódzók és a gyermekjátékok, mégis nagyon gyorsan berántott, le is nyűgözött a Tökmagbazár legutóbbi forgataga a Munkásművelődési Központban.

Kezdjük egy túlzónak tűnő, de nagyon is vállalható megállapítással: már néhány perc vizsgálódás, nézgelődés, hangulatteszt után nyugodt szívvel írhattam a csíkos laptopba a Tökmagbazárról – tökéletes formátum.

Egyszerű, de nagyszerű

Semmi fakszni, semmi túlhabzás: jobbára anyukák standolnak a gyerkőc vagy gyerkőcök kinőtt ruháival és megunt játékaival, a felhozatal ennek ellenére – vagy pont éppen ezért – nagyon is változatos, ráadásul az esemény jellegéből eredően az árak is roppant barátságosak. Mindezek mellett a bazár tökéletesen betölti az ősi piaci funkciót is, amelynek a fő jellemzője, hogy az áruk/termékek cseréje mellett valódi fórum, ahol olyan fontos információk is csereberélődnek, mit érdemes adni a kicsiknek megfázáskor, hogy kezdjünk egy hatékony mellétáplálást vagy melyik játszótérre vigyük a lurkót a városban. A hangulat is remek, a Tökmagbazár szó szerint a mosoly birodalma.

Mondom, hibátlan formátum. De vissza a standokhoz: ruhanemű terén minden, de tényleg minden fellelhető – persze működik az idényjelleg, elsősorban a tavaszi-nyári viseletek viszik a pálmát, de mivel a történet lényegéből fakadóan a kinőtt ruhák is megjelennek a kínálatban, sokan szabadulnak a téli szettektől –, ruha, cipő, nemre és életkorra is tekintet nélkül. A csecsemőt nevelgető családok éppen úgy sikerrel válogathatnak, mint a nagykamasz ruhatárát kiegészíteni akarók. Nagyon erős még a játékok piaca – szintén minden korcsoportnak.  
 
Már várják a következőt

A színes kínálatot és a közösségi élményt emelte ki a DSTV kamerája előtt Szabó Ilona is, aki szervezőtársával, Vinczepál Viktóriával a zászlóbontástól egyengeti a Tökmagbazár útját:
– Három éve rendezzük töretlen lelkesedéssel a Tökmagbazárt, ez volt az idei első összetartás, és minden szempontból nagyon jól sikerült. Húsznál több anyuka és nagymama jött el árulni a portékáit, tényleg gazdag kínálattal, és a megszokott remek hangulattal vártuk a vásárlókat. Nagyon jó közösség épült az esemény köré, az árusok és a visszatérő vendégek, törzsvásárlók is nagyon örültek a programnak is, egymásnak is. Örülünk a folytatásnak, és nagyon köszönjük Kováts Rózsának, az MMK igazgatójának, hogy a kezdetektől otthont ad a programnak, támogatja a kezdeményezésünket!

Visszatérő árusként vette ki részét a forgatagból Sáfrány Kata – mint hangsúlyozta, a Tökmagbazár minden szereplő számára fontos program:
– Nagyon jó látni az ismerős árusokat, a visszatérő vásárlókat – és persze jómagam is igyekeztem ezúttal is színesíteni a kínálatot. Egy fiú-lány ikerpár anyukájaként rengeteg kinőtt ruhával szolgálhatok, de itt nem vagy nem csak az eladás, vásárlás fontos. Ez a történet a barátságról, a jó hangulatról is szól – nem véletlen, hogy már most nagyon várják, várjuk a következő alkalmat!

Minden külön értesítés helyett: az említett következő bazárt május 11-én rendezik – nagy szeretettel várják az árusokat is, a műfaj rajongóit is!

(Fotó: DO)

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)