Nem kegyelmezett a DEAC

spigott - 2024. március 3. 7:30

Csak a szépítő találatnak örülhettek a hazai drukkerek Acélbikáink Debrecen elleni találkozóján a jégcsarnokban szombaton délután.

A péntek esti debreceni találkozó után szombaton már Dunaújvárosban mérték össze erejüket Acélbikáink a DEAC gárdájával, némileg felforgatott sorokkal, mert közben az Andersen Ligában is várt feladat a játékosokra.

Ennek ellenére nem kezdték rosszul a meccset hokisaink, az első komolyabb lehetőség előttük adódott, ám a hazai ziccerből lefordult a vendégcsapat, s Bucskin révén már a 3. percben megszerezte a vezetést (0-1). A gól után átvette a játék irányítását az ellenfél, újabb három perc elteltével Bucskin duplázott, majd a harmad derekán Jeliszejenko vert be egy emberelőnyt, s máris 0-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban próbálkoztak ugyan a mieink, de hiába kerültek kettős emberfórba, nem sikerült szépíteniük.

A második felvonásban még nagyobb fölényben játszott a DEAC, míg hokisaink sajnos semmi ellenállást nem mutattak, s ez az eredmény alakulásán is komoly nyomot hagyott. Ebben a húsz percben egymás után öt gólt ért el a debreceni alakulat, mely háromszor Kovácsot, míg kétszer a csereként beállt Valentát mattolta, így a záró etapra csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a sokkal motiváltabb Debrecen (0-8).

Képek forrása: DAB

A harmadik harmad ötödik percében legalább a szépítés összejött a mieinknek Atamancsuk révén, aki egy korongszerzés után lőtt nagy erővel a hálóba (1-8). A meccsből hátralévő időt lepörgették a felek, jobbára a hazai harmadban folyt a játék, s bár újabb gól már nem született, a DEAC nagyon sima, 8-1-es győzelemmel fejezte be az Erste Liga alapszakaszát, míg a mieinkre kedden még vár egy hazai találkozó a Fradi ellen.

DAB – DEAC 1-8 (0-3, 0-5, 1-0)

DAB: Kovács (Valenta) - Léhi, Ahonen, Janech, Szalma, Somogyi - Léránt, Varga, Zorin, Strenk, Pinczés - Bánki, Sziszak, Vaculik, Kuminka, Atamancsuk 1. Vezetőedző: Niko Eronen.

DEAC: Gönczi - Usnyev, Dobmayer (1), Koblar (1), Szmirnov 1, Mihalik G. 1 – Mingazov (1), Krollis, Jeliszejenko 2, Kozma, Vasziljev (2) - Jakabfy S., Bukor, Mihalik A. (1), Rétfalvi 1 (1), Bucskin 3 (1) - Jakabfy Cs. (1), Molnár, Hári, Mazzag. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.