Dunaújváros Hetilap

Felcsút előtt városunkban járt Magyar Péter

Öcaline - 2024. május 30. 17:00

Dunaújvárosi megállója is volt a Tisza Párt első országjárásának, a Magyar Péter nevével fémjelzett alakulat múlt csütörtökön mutatkozott be a Városháza téren. Több ezer ember várta, a közönség kemény kormánykritikus szólamokat hallhatott, de a szónok nem kímélte a város korábbi, fideszes vezetését sem.

Felfokozott várakozás, nagy tömeg, és – még leírni is szép – kormányváltó hangulat jellemezte Magyar Péter és a Tisza Párt első országjárásának dunaújvárosi állomását.

"... évek óta kiállnak magukért"

Két pikantériája is volt a múlt csütörtökön délután, a zsúfolt Városháza téren tartott eseménynek: az egyik, hogy Magyar Péter az országos nyilvánosságban is nagyot futott felcsúti vizit előtt egy nappal érkezett, a másik, hogy nem ő, hanem Nagy Ervin, a városunkból elszármazott, de magamagát mindmáig dunaújvárosinak valló színművész volt az első felszólaló:

– Nem lehetett, nem is tudom kihagyni, hogy Péter mellett ezen a platón ne szólaljak meg. Három dolog miatt állok itt. Az egyik, hogy ez az én autóm, amely most eljutott a büszke és szabad munkásvárosba, amelynek lakói évek óta kiállnak magukért, kormányzati ellenszélben is tesznek városukért, a magyar demokráciáért. Én is dunaújvárosi maradtam, dolgos, értelmiségi munkásember! A másik, hogy aki utánam beszél majd, annak a gondolataival száz százalékig egyetértek. Végül pedig azért, mert személyesen szeretnék utat mutatni mindenkinek, kivált a jövő generációjának: ne féljetek tovább! 

"Árad a Tisza!"

A bátorság és a kiállás témájával kezdte szónoklatát Magyar Péter is, aki hangsúlyozta, „a Karmelita fura urai” kezdhetnek félni, mert a mozgalom példátlanul rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. Magyar az "Árad a Tisza!" jelszavával érkezett, több soron ostorozta az Orbán-rezsim nemzetrontó politikáját, külön is kiemelve a romokban heverő gazdaságot, a kritikán aluli egészségügyet, és az oktatásügy méltatlan helyzetét, de bőven kapott a korábbi, fideszes városvezetés is. Sőt, még dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőhöz is volt pár keresetlen szava.

A közönség körében a legnagyobb sikert az orbáni Modern Városok Program dunaújvárosi, többségében máig megvalósulatlan ígéreteinek felemlegetése hozta. Amikor például az elektromos buszokra terelődött a szó, már az egész tér kacagott. A szónok azt sem felejtette el megemlíteni, hogy Orbán és rezsimje bosszút állt és büntetett, amiért városunk 2019-ben ellenzéki fészekké vált.  Magyar kiemelte a várostól a különleges gazdasági övezet létrehozásával elvont milliárdokat, ugyanakkor köszönetet mondott a város helytállásáért. Végül nem rejtette véka alá, mi a stratégiai terve:
– Hetekkel ezelőtt még csak az eltökéltségünk volt számottevő, mostanra egyre inkább az erőnk is. Orbán, Rogán és a többiek okkal és joggal tarthatnak attól, hogy visszavesszük az országunkat, amit elraboltak, elloptak tőlünk! 

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: történelmi időutazás

DSTV: történelmi időutazás

2024. jún. 20.

A település történetének fontos helyszíne, ezért is tervezi az önkormányzat, hogy megmenti és rendbe teszi a kistemető környékét, derül ki a DSTV összeállításából. A gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet alakítanának ki – szóróparcellával. Hangkép.

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

2024. jún. 19.

Az önkormányzati választás utáni első ülését tartja a város közgyűlése a Városházán csütörtökön délelőtt. Természetesen még a régi testület dönt – a kiadott napirendek szerint harminc pontról.

DSTV: a panelok városában

DSTV: a panelok városában

2024. jún. 18.

A panellakásokról mindenkinek van pozitív vagy negatív véleménye derül kis a DSTV összeállításából. Szabó Imre főépítész a panelok építészeti megoldásairól beszél – és arról, milyen állagmegóvási technikák biztosíthatják időtállóságukat. Hangkép.

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!

Választottak a nemzetiségek is városunkban

Választottak a nemzetiségek is városunkban

2024. jún. 13.

Öt nemzetiség jelöltjei versengtek a voksokért az önkormányzati választáson – az alábbiakban nemzetiségek szerinti bontásban adjuk közre a jelölő szervezetek, valamint a mandátumot szerzett képviselők nevét.

Pintér Tamás: hála és szolgálat

Pintér Tamás: hála és szolgálat

2024. jún. 12.

Rövid tájékoztató keretében mondott köszönetet a választók bizalmáért Pintér Tamás polgármester a "Rajta, Újváros!" egyesület önkormányzati választáson elért elsöprő sikere nyomán.