Dunaújváros Hetilap

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Öcaline - 2024. május 15. 10:00

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

A tanácskozásnak a Városháza "C" szárnya díszterme ad otthont május 16-án, csütörtökön. A szakmai nap fővédnöke Pintér Tamás polgármester, a programban délelőtt 9 órától követik egymást az események – a szervezők szándéka, hogy nívós előadások sorával ünnepeljenek. Mint azt lapunknak Könyves Ágnes igazgató kiemelte, olyan neves, országos hírű szakembereket is "házhoz hoznak", mint dr. Buda László pszichiáter, dr. Fellegi Borbála kriminológus, konfliktuskezelő tréner és mediátor, vagy Kapitány Ervin Pál gyógypedagógus, aki a középiskolai évek sajátos kihívásairól tart előadást a program során.
A program címének több olvasata is jelzi, hogy komplex, a szakmai kihívásokat több nézőpontból megközelítő tanácskozásra készülhetnek a résztvevők, hangsúlyozta az igazgató:
– Ez a szakmai nap egyszerre szeretne szólni arról, hogyan találhatnak „közös hangot” a szülők, tanárok és diákok a fiatalok fejlődése érdekében, de arról is, hogy hol vannak a kompetencia-határok a felmerülő problémák közös megoldása terén, sőt, a tanácskozás egyik központi témája és motívuma éppen a felelősség kérdésköre lesz. Szeretnénk megfelelő munícióval ellátni a város és a térség azon szakembereit, akik így vagy úgy, de kapcsolatba kerülnek diákokkal, külön fejezetet szentelünk annak a témának, hogyan találhatunk utat az SNI-s diákokhoz, illetve arról is szó esik majd, miként lehet és kell jól bánni ezekkel a gyerekekkel annak érdekében, hogy sikeresek legyenek.

A szakmai napra időzítik a Pentelei iskola 2020-ban Civil Díjat érdemelt Arany Iránytű programját bemutató kötet megjelenését is.

(Fotó: Pentelei iskola)

A rovat további hírei: Közélet

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

2024. szep. 22.

Éjjel kezdődött a tetőzés városunknál, holnaptól már lassú csökkenés várható – a Szalki-sziget víz alatt, de az ár szerencsére nem okozott komoly gondot a folyam városi szakaszán.

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

2024. szep. 22.

Egy héten keresztül Dunaújvárosban is kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítése, ugyanis idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez. Ennek egyik állomása a Városháza téren megrendezett Hivatali Zöld Nap volt.

Istentisztelettel adott hálát a közösség

Istentisztelettel adott hálát a közösség

2024. szep. 21.

Hálaadó istentiszteletet tartott a Dunaújvárosi Református Egyházközösség sikeresen lezárult templomuk felújítása alkalmából. A templom korszerűsítése 180 millió forintos beruházásból valósult meg.

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

2024. szep. 21.

A Dunaújvárosi Óvoda minden nevelési évet értekezlettel kezd, olyannal, ahová Pintér Tamás polgármester is meghívást kap. Ez idén is így volt, szerdán délelőtt a Lilla közi intézményben tárgyaltak.

DSTV: hétköznapi szükségletek

DSTV: hétköznapi szükségletek

2024. szep. 21.

Mint azt már korábban is említettük, vannak olyan élethelyzetek amikor az embernek sürgősen szüksége van egy szakemberre. Itt ezer és egy dologra gondolhatunk – mi most egy kulcsmásolással és késélezéssel is foglalkozó táska-cipő és más használati tárgyakat javító műhelybe látogattunk el. Hangkép.

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

2024. szep. 20.

Hétfőn újra demonstráltak a vasműs dolgozók, hiszen a helyzetük, a kilátásaik semmit nem javultak, a gyár tulajdonképpen leállt, nem termel, a legtöbben állásidőn várják a fejleményeket. A Vasas Szakszervezeti Szövetség „Áll a gyár! Hogyan tovább?” – szlogennel rendezett demonstrációt.

90 éves lett Gabi bácsi a játékvezető

90 éves lett Gabi bácsi a játékvezető

2024. szep. 20.

Több mint három évtizedet töltött a sípszó mögött, 90. születésnapját ünnepelte Kovács Gábor József.