Pünkösdi kincsmustra a nyári szünet előtt

Öcaline - 2024. május 25. 10:30

Évadzáró forgatagba várta a vásárlókat a Dunai Kincses Kert szervező csapata a Szalki-szigetre múlt szombaton. Sikeres volt a kavalkád, de a tervek szerint ez volt az utolsó kincsvadászat ezen a helyszínen.

Remek felhozatal, a korábban jósolthoz képest pompás idő csalogatta a szabadba a műfaj híveit a Dunai Kincses Kert nyári szünet előtti utolsó alkalmán; az évadzáró forgatagnak ezúttal is a Szalki-szigeti kemping biztosított helyszínt.

Közelebb a városhoz

Meglehet, hogy utoljára, árulta el a DSTV kamerája előtt Orosz Csaba, aki ezúttal a termelői piac és kézműves vásár szervezőjeként nyilatkozott:
– Nagyon jó az idő, szerencsére az árusaink jó része is vállalta a pünkösdi standolást, ráadásul szépszámú vásárló gondolta úgy, hogy a nyári szünet előtt érdemes feltölteni a spájz készleteit mindenféle házi finomsággal. Nyáron egymást érik a fesztiválok, így várhatóan őszig szünetel a forgatag. Ráadásul terveink szerint helyszínt is váltunk, szeretnénk a városhoz egy kicsit közelebb vinni a vásárt. Vannak tervek arra, hogy a Mondbach-kúria legyen az új bázis, és ha minden jól alakul, akkor a Dunai Kincses Kert nívójához méltó otthonra találunk ősztől.

Remeklések így is, úgy is

Ha már nívó: a szokásos színvonalat hozta az ajándéktárgyak, ékszerek, kézműves termékek ármádiája. A Budapestről, baráti társasággal érkezett Foki-Deák Tímea is ez utóbbiak bőségét emelte ki. Aligha véletlen, hogy éppen a gyermekének vásárolt fakard, valamint egy túlméretes, pontosabban nagy kondérhoz való fakanál vásárlásával igazolta mondandóját. A felhozatalra és a forgalomra persze egyébként sem lehetett panasz, nagyon erős volt a lekvárok, a mézek és a füstölt finomságok kínálata, de a múltkor megismert liofilizált gyümölcsök standja is komoly forgalmat bonyolított. És persze ezúttal sem maradhattak ki a kínálatból a hazai gasztroforradalom termékei: a chili-labor könnyfakasztó kínálata, a különleges szörpök lenyűgözően gazdag választéka. Elfogult vagyok, bőven ide sorolom a zakuszkás standot, azért a csípős változatért érdemes lesz visszatérnie mindenkinek. Az egészségőr vonalra kanyarodva a homoktövises pult kínálatát is nagyon javallom, főként a fanyar ízek barátainak!

És persze a sajtok – a bőséges kínálatban viszonylag új versenyzőként jelen volt a dunaföldvári Pitypangos Porta. A kecskesajtokra specializálódott családi manufaktúrát Kardos Dóra mutatta be, mint elárulta, jelenleg 22 állatot tartanak, ebből éppen el tudják látni „alaptáboruk”, a földvári piac közönségét úgy, hogy jut a DunaKosár közösségnek, valamint immár harmadszor a Dunai Kincses Kert vevőinek is. Már most voltak visszatérő vásárlóik, nem csoda: aki legközelebb szembetalálkozik a borsos gomolyával, ki ne hagyja!

Soha jobb évadzárót – szép volt, jó volt a Szalki-szigeti árnyasban, de várjuk a folytatást is, már az új helyen!

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)