Pünkösdi kincsmustra a nyári szünet előtt

Öcaline - 2024. május 25. 10:30

Évadzáró forgatagba várta a vásárlókat a Dunai Kincses Kert szervező csapata a Szalki-szigetre múlt szombaton. Sikeres volt a kavalkád, de a tervek szerint ez volt az utolsó kincsvadászat ezen a helyszínen.

Remek felhozatal, a korábban jósolthoz képest pompás idő csalogatta a szabadba a műfaj híveit a Dunai Kincses Kert nyári szünet előtti utolsó alkalmán; az évadzáró forgatagnak ezúttal is a Szalki-szigeti kemping biztosított helyszínt.

Közelebb a városhoz

Meglehet, hogy utoljára, árulta el a DSTV kamerája előtt Orosz Csaba, aki ezúttal a termelői piac és kézműves vásár szervezőjeként nyilatkozott:
– Nagyon jó az idő, szerencsére az árusaink jó része is vállalta a pünkösdi standolást, ráadásul szépszámú vásárló gondolta úgy, hogy a nyári szünet előtt érdemes feltölteni a spájz készleteit mindenféle házi finomsággal. Nyáron egymást érik a fesztiválok, így várhatóan őszig szünetel a forgatag. Ráadásul terveink szerint helyszínt is váltunk, szeretnénk a városhoz egy kicsit közelebb vinni a vásárt. Vannak tervek arra, hogy a Mondbach-kúria legyen az új bázis, és ha minden jól alakul, akkor a Dunai Kincses Kert nívójához méltó otthonra találunk ősztől.

Remeklések így is, úgy is

Ha már nívó: a szokásos színvonalat hozta az ajándéktárgyak, ékszerek, kézműves termékek ármádiája. A Budapestről, baráti társasággal érkezett Foki-Deák Tímea is ez utóbbiak bőségét emelte ki. Aligha véletlen, hogy éppen a gyermekének vásárolt fakard, valamint egy túlméretes, pontosabban nagy kondérhoz való fakanál vásárlásával igazolta mondandóját. A felhozatalra és a forgalomra persze egyébként sem lehetett panasz, nagyon erős volt a lekvárok, a mézek és a füstölt finomságok kínálata, de a múltkor megismert liofilizált gyümölcsök standja is komoly forgalmat bonyolított. És persze ezúttal sem maradhattak ki a kínálatból a hazai gasztroforradalom termékei: a chili-labor könnyfakasztó kínálata, a különleges szörpök lenyűgözően gazdag választéka. Elfogult vagyok, bőven ide sorolom a zakuszkás standot, azért a csípős változatért érdemes lesz visszatérnie mindenkinek. Az egészségőr vonalra kanyarodva a homoktövises pult kínálatát is nagyon javallom, főként a fanyar ízek barátainak!

És persze a sajtok – a bőséges kínálatban viszonylag új versenyzőként jelen volt a dunaföldvári Pitypangos Porta. A kecskesajtokra specializálódott családi manufaktúrát Kardos Dóra mutatta be, mint elárulta, jelenleg 22 állatot tartanak, ebből éppen el tudják látni „alaptáboruk”, a földvári piac közönségét úgy, hogy jut a DunaKosár közösségnek, valamint immár harmadszor a Dunai Kincses Kert vevőinek is. Már most voltak visszatérő vásárlóik, nem csoda: aki legközelebb szembetalálkozik a borsos gomolyával, ki ne hagyja!

Soha jobb évadzárót – szép volt, jó volt a Szalki-szigeti árnyasban, de várjuk a folytatást is, már az új helyen!

A rovat további hírei: Mozaik

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

2024. jún. 15.

Annak érdekében, hogy a húsipari alapanyagok vágását precízen és biztonságosan lehessen elvégezni, éles szerszámokra, késekre, bárdokra van szükség. (X)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

2024. jún. 14.

Nyárindító kavalkádot szervezett még múlt pénteken délutánra Barta Endre a Római városrészi víztorony mellé. A terület önkormányzati képviselője családi mulatságra invitálta a környék lakóit, akik egészen biztosan jól érezték magukat.

Kertápolás remek eszközökkel

Kertápolás remek eszközökkel

2024. jún. 14.

A kertészkedésben az a nagyon csodálatos, hogy nem igazán hagyja az embert unatkozni a sok-sok tennivaló. Ha valaki igényes és gondozott környezetre vágyik, akkor azért bizony sokat is kell dolgoznia. Ehhez ma már szerencsére remek kerti szerszámok állnak minden szorgos kertész rendelkezésére.

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

2024. jún. 14.

Telt házas, tomboló sikert aratott előadásról tudósít a DSTV összeállítása. A Kultik Moziban volt nagyon hálás a közönség Oszvald Marika és Peller Károly operett műsorának – míg az örökzöldek után Hajdú Balázs humorista szórakoztatta a megjelenteket. Hangkép.