Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

spigott - 2024. május 30. 7:30

A 23 esztendős csatár a BJAHC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Főoldali és belső kép: BJAHC/Várhegyi Erna

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szerdán este, hogy egy újabb játékossal, a 23 esztendős Ritter Zalánnal erősítette meg játékoskeretét a 2024/2025-ös szezonra. Zalán a gyermek éveit az UTE csapatában töltötte, itt ismerkedett meg a jégkoronggal, majd a Budapest Stars-nál, illetve a későbbiekben a MAC-nál nevelkedett. A korosztályos csapatokat végig járva, 2020-ban érkezett el az idő számára, hogy bemutatkozzon az Erste Ligában az akkori MAC HKB Újbuda színeiben.

A debütálást ezek után további három “rozsomák” év követte, s akárcsak a közelmúltban igazolt Sági Martin, úgy ő is a BJA oszlopos tagjának számított. Míg 2022-ben 33 mérkőzésen 7 pontot szerzett, addig a legutóbbi Erste Ligás kiírásban már 36 mérkőzés jutott neki és összesen 14 pontot szorgoskodott össze. A budapesti évek után elérkezett az idő, hogy egy másik egyesületben is kipróbálja magát, s mint azt elmondta, izgatottan várja az előtte álló időszakot.

– Örültem, hogy megkeresett a Dunaújváros, s nagyon tetszett a Soma által felvázolt koncepció. Mind az edzők, mind pedig a teljes stáb nagyon segítőkész. Szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani a következő szezonban. Tudom, hogy nagy múltja van a jégkorongnak Dunaújvárosban és remélem, hogy jövő szezonban sikerül végre előrébb lépnünk a tabellán úgy, ahogy azt a szurkolók is valójában elvárják tőlünk. Izgatottan várom, hogy piros-fehér színekben léphessek jégre.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

2024. szep. 22.

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Központi Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokság mai napját a DKSE tornászai.

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

2024. szep. 22.

A házigazda Kecskeméttől kikapott, a Kaposvárt viszont legyőzte a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Itthon is bemutatkozik a DAB

Itthon is bemutatkozik a DAB

2024. szep. 22.

A DEAC elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától.

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

2024. szep. 21.

Ugráson Mayer Gréta, míg felemáskorláton Makai Lilla bizonyult legjobbnak a Waberer's Szerbajnokság szombati döntőiben.

Végül sima győzelem

Végül sima győzelem

2024. szep. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is négygólos győzelmet aratott a Tihany elleni bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese Rácalmáson pénteken este.

Újabb hajrávereség

Újabb hajrávereség

2024. szep. 21.

Megint az utolsó percekben kapott góllal szenvedett vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában, ezúttal az Újpest vendégeként.

DSTV: az utolsó fordulóban bizonyíthattak

DSTV: az utolsó fordulóban bizonyíthattak

2024. szep. 20.

Dunaújvárosban továbbra is az egyik legnépszerűbb hobbik közé tartozik a darts. Hétvégén a Szöglet Sport Bárban jártunk, ahol az utolsó fordulójához érkezett az itteni csapat egyéni amatőr sorozata. Hangkép.